От х:

Днес в x:

21 °C

Не е шега: Това са улиците на Хасково

Коли амфибии плуват през дупките на Сливница

Това, което виждате на снимките, не е шега. Това са градски улици на Хасково в регулация, а живеещите там са обременени с пълния размер местни данъци и такси, които са едни от най-високите в България, уточняват наши читатели, изпратили ни селекция на пролетните дупки по своите улици. Всъщност улици е доста условно казано, защото съвсем градската „Сливница“ в квартал Поройни повече прилича на дере, което би било срам и за село, камо ли за град. А всъщност улицата свързва два многолюдни квартала - въпросния Поройни с целия район около бившата Руска гимназия и кв. Бадема, и както е видно от снимките, по „Сливница“ има непрекъснат трафик на МПС-та. Които на моменти развиват способност на амфибии за да преплуват водните препятствия по пътя/сн. 1/.

За вилните зони нееднократно е ставало въпрос, но тази в Куба, която е едва 300-метрово продължение на съвсем централната „Св. св. Кирил и Методий“, предлага ужасно пътуване за собствениците на леки коли. На места придвижването става на три, че и две гуми, просто защото така наречените улици са толкова изровени, че неравностите достигат и най-високото окачване. Спомен от някогашни опити за изравняване на трасето са стърчащите от пътя железни арматури, способни да раздерат и най-твърдата гума. В района живеят поне две хиляди души, което наистина е доста по-малко от квартали с други гласоподаватели, но и тук живеят хасковлии, които на теория трябва да имат същите права, пише възмутено читателят ни Радослав Благоев.

За някои проблемът са дупките, за други пълната незаинтересованост на местната власт за всичко, което е извън центъра. „Всяка година сечем тополи, освен ако не режем чинари, но никой не се сеща да направи санитарна сеч на алеята в Кенана, където се разхождат хиляди хора“, пише читателка на име Аделина. Над самата алея висят клони с внушителни размери, под които минават майки с бебешки колички. Не е необходимо да си песимист, за да се смразиш от ужас при мисълта какво би се случило, ако клон или дърво рухнат върху няколкомесечно бебе или дори възрастен човек. За това дори не е необходим нов „голям сняг“, а просто малко по-силен вятър.

Haskovo.net ще продължи да дава гласност на проблемите, които вълнуват съгражданите ни, колкото и малки да изглеждат в очите на „големите“ властимащи. Все пак пред Бога и избирателната урна всички са равни, макар в Хасково някои да се имат за по-равни от другите.

Снимки на вашата улица, квартал, блок и проблемите които го тормозят изпращайте на редакционния имейл photo@haskovo.net.

Г.Христов

Никога неасфалтираната отсечка е минирана от поредица ями
Пак Сливница
Това трябва да е главната улица на вилна зона Куба
През нея е невъзможно да се мине на 4 колела, показват наши читатели
От нещо като настилка стърчат железа
Друга уличка на Куба
Клони висят над разхождащите се по кенанската алея. Малко по напред дърво се е надвесило над цялата ширина на алеята
Дърветата обезпокояват хората, но никой не взима мерки
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 05.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
05 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
05 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
05 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
05 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
05 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
05 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
05 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
05 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
05 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
05 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
05 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
05 мар 2021
Последни новини