От х:

Днес в x:

Семейни войни опожариха къща със старци

Новичката къща пламнала снощи около 22 часа

Семейни войни, достойни за трагичен сериал, са вероятната причина за снощен пожар в новичка двуетажна къща в хасковското село Орлово. Тя лумнала изневиделица около 22 часа, докато живеещите в нея пенсионери - 78 годишният Иван и 72-годишната Бонка се канели да си лягат. Пламъците тръгнали откъм покрива и за нула време унищожили целия втори етаж, в който към момента не живеел никой. 4 противопожарни екипа едва отървала целия имот от пълно огнено унищожение. Сутринта обаче гледката бе покъртителна.

От опустошения и останал без покрив втори етаж падаха овъглени греди в унисон със сълзите на старците. Очевидно обаче бяха попретръпнали, може би и заради късните полицейски разпити снощи. Защото пожарът най-вероятно е предизвикан умишлено. Той е тръгнал от участък на покрива, който е възможно най-далеч от комина. Малко преди първите пламъци се чул силен трясък. По предположението на младите членове на фамилията - от хвърлена запалителна бутилка или друго нещо, дало началото на огнената Геена. Собственикът, 27-годишния Иван от Хасково, липсваше. На място обаче бяха всички останали - снахата и майка на Иван - Иванка Николова, нейната дъщеря Боряна и съпругът й, близки и комшии, които снощи гасели ударно пламъците. И всички те вкупом се обединиха в обвинение към... техния съпруг, син и баща - Тодор Иванов. Напуснал фамилията миналата година и ги заплашвал лично и по телефона: че ще им се случи случка, ще остави майка си и баща си /Иван и Бонка б.а./ на палатки, ще ги запали и прочие. Твърденията са на съпругата Иванка, която обоснова безапелационните си обвинения с истории за изневяра, мъст и тежки финансови злоупотреби на бившия си. Думите й бяха подкрепяни от всичките роднини и, макар и по-сдържано, от Бонка и Иван, нищо, че става дума за родния им син.

52-годишния Тодор напуснал семейството си заради дългогодишна любовница, на която давал всичките пари и направил къща в Хасково. Натресъл и 50 хиляди лева заем на превозваческата фирма на сина си. Искал камионите й, а като не му ги дали, започнал да ги заплашва. Вече не ги поглеждал, включително и внучето си, оплака се дъщерята Боряна. Какъвто и да е резултатът от разследването, за запалената фамилия, а май и за всичко, виновникът е един - Тодор. Нямаха телефона му и не било сигурно, че ще го намерим, защото се криел.

Тодор Иванов не се криеше, а бе в дома си на посочения адрес на ул. „Алеко Константинов“ в Хасково. Извини се, че не може да ни посрещне, защото си навехнал жестоко глезена си вчера, докато взимал детенцето, от новото си семейство, от детска градина. Получил тежката травма вчера към 17 часа. Не изглеждаше добре и клюмна още повече, като чу обвиненията към него. Затова и отказа да го снимаме, макар че склони да покаже крака си. Дясното ходило и глезена бяха обвити с компрес и видимо подути. Толкова ругал, когато се контузил, но в крайна сметка това можело да се окаже алиби. Показал крака си и на полицаите, които го разпитвали до 4 сутринта. Взели му пръстови отпечатъци и натривки. „Да проверяват, каквото си искат, нищо не съм направил. Тези /бившето му семейство/ съм ги оставил и не искам нищо общо с тях. Не ща да ги чуя“. Тодор Иванов разказа и съвършено различна версия за предисторията на семейната война. Дълги години въртял превозваческата фирма на името на сина му и координирал тирове за Русия, Армения, Близкия изток. Теглил овърдраф за оперативните нужди на бизнеса. Миналата година обаче го съкратили без предизвестие - водел се служител на сина си. Съответно овърдрафтът остава на фирмата. Тя била печеливша и от нея се издържала цялата многобройна рода. Но психическия климат и цялата обстановка в семейството били нетърпими и на 11-ти август м.г той не издържал и напуснал окончателно. Приютила го дългогодишната му приятелка, с която живее на семейни начала и имат детенце. Прехвърлил на името на родителите си апартамент до Кенана, къщата в Орлово дарил на сина си, оставил му без претенции фирмата и дошъл на „Алеко Константинов“ с 5 куфара и старичкия Мерцедес, който бил единственото, останало на негово име.

„Ако съм искал нещо от тях щях ли да им дам всичко? Искам да оставя този живот в миналото“, добавя мъжът. Заедно с неговата партньорка заявиха че не те, а от бившето му семейство идвали да ги плашат, включително с чукове. Много пъти била викана полиция и от двете страни. Заради ненормалната от години обстановка и в двете семейства има тежки здравословни проблеми – дядо Иван и партньорката на Тодор – Милена, са онкоболни, като младата жена дори има ТЕЛК с 81 % инвалидност. И двете страни смятат, че са прави докрай и не е ясно дали тази война по хасковски някога ще свърши.

Единственото мило нещо в тази взаимоубийствена война бе отношението на комшиите. Новите съседи на Тодор и Милена ги обявиха за свестни хора, с които можеш да се разбереш, а притеснените от нещастието на дядо Иван и баба Бонка комшии на село, днес ги нахраниха с тава пиле с картофи и ги приютиха да спят в домовете си.

Г. Христов

Въпреки усилията на пожарната, покрива колабирал ведно с втория етаж
Комшии помагаха за разчистването
...и хранеха

Баба Бонка/вляво/ вдигаше кръвно..
Снаха й Иванка обвиняваше. Бившия си
Цялата фамилия обвини своя съпруг, баща и син-Тодор Иванов
Тодор Иванов помоли да не го снимаме но показа навехнатия си крак
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини