От х:

Днес в x:

12 °C

Семейни войни опожариха къща със старци

Новичката къща пламнала снощи около 22 часа

Семейни войни, достойни за трагичен сериал, са вероятната причина за снощен пожар в новичка двуетажна къща в хасковското село Орлово. Тя лумнала изневиделица около 22 часа, докато живеещите в нея пенсионери - 78 годишният Иван и 72-годишната Бонка се канели да си лягат. Пламъците тръгнали откъм покрива и за нула време унищожили целия втори етаж, в който към момента не живеел никой. 4 противопожарни екипа едва отървала целия имот от пълно огнено унищожение. Сутринта обаче гледката бе покъртителна.

От опустошения и останал без покрив втори етаж падаха овъглени греди в унисон със сълзите на старците. Очевидно обаче бяха попретръпнали, може би и заради късните полицейски разпити снощи. Защото пожарът най-вероятно е предизвикан умишлено. Той е тръгнал от участък на покрива, който е възможно най-далеч от комина. Малко преди първите пламъци се чул силен трясък. По предположението на младите членове на фамилията - от хвърлена запалителна бутилка или друго нещо, дало началото на огнената Геена. Собственикът, 27-годишния Иван от Хасково, липсваше. На място обаче бяха всички останали - снахата и майка на Иван - Иванка Николова, нейната дъщеря Боряна и съпругът й, близки и комшии, които снощи гасели ударно пламъците. И всички те вкупом се обединиха в обвинение към... техния съпруг, син и баща - Тодор Иванов. Напуснал фамилията миналата година и ги заплашвал лично и по телефона: че ще им се случи случка, ще остави майка си и баща си /Иван и Бонка б.а./ на палатки, ще ги запали и прочие. Твърденията са на съпругата Иванка, която обоснова безапелационните си обвинения с истории за изневяра, мъст и тежки финансови злоупотреби на бившия си. Думите й бяха подкрепяни от всичките роднини и, макар и по-сдържано, от Бонка и Иван, нищо, че става дума за родния им син.

52-годишния Тодор напуснал семейството си заради дългогодишна любовница, на която давал всичките пари и направил къща в Хасково. Натресъл и 50 хиляди лева заем на превозваческата фирма на сина си. Искал камионите й, а като не му ги дали, започнал да ги заплашва. Вече не ги поглеждал, включително и внучето си, оплака се дъщерята Боряна. Какъвто и да е резултатът от разследването, за запалената фамилия, а май и за всичко, виновникът е един - Тодор. Нямаха телефона му и не било сигурно, че ще го намерим, защото се криел.

Тодор Иванов не се криеше, а бе в дома си на посочения адрес на ул. „Алеко Константинов“ в Хасково. Извини се, че не може да ни посрещне, защото си навехнал жестоко глезена си вчера, докато взимал детенцето, от новото си семейство, от детска градина. Получил тежката травма вчера към 17 часа. Не изглеждаше добре и клюмна още повече, като чу обвиненията към него. Затова и отказа да го снимаме, макар че склони да покаже крака си. Дясното ходило и глезена бяха обвити с компрес и видимо подути. Толкова ругал, когато се контузил, но в крайна сметка това можело да се окаже алиби. Показал крака си и на полицаите, които го разпитвали до 4 сутринта. Взели му пръстови отпечатъци и натривки. „Да проверяват, каквото си искат, нищо не съм направил. Тези /бившето му семейство/ съм ги оставил и не искам нищо общо с тях. Не ща да ги чуя“. Тодор Иванов разказа и съвършено различна версия за предисторията на семейната война. Дълги години въртял превозваческата фирма на името на сина му и координирал тирове за Русия, Армения, Близкия изток. Теглил овърдраф за оперативните нужди на бизнеса. Миналата година обаче го съкратили без предизвестие - водел се служител на сина си. Съответно овърдрафтът остава на фирмата. Тя била печеливша и от нея се издържала цялата многобройна рода. Но психическия климат и цялата обстановка в семейството били нетърпими и на 11-ти август м.г той не издържал и напуснал окончателно. Приютила го дългогодишната му приятелка, с която живее на семейни начала и имат детенце. Прехвърлил на името на родителите си апартамент до Кенана, къщата в Орлово дарил на сина си, оставил му без претенции фирмата и дошъл на „Алеко Константинов“ с 5 куфара и старичкия Мерцедес, който бил единственото, останало на негово име.

„Ако съм искал нещо от тях щях ли да им дам всичко? Искам да оставя този живот в миналото“, добавя мъжът. Заедно с неговата партньорка заявиха че не те, а от бившето му семейство идвали да ги плашат, включително с чукове. Много пъти била викана полиция и от двете страни. Заради ненормалната от години обстановка и в двете семейства има тежки здравословни проблеми – дядо Иван и партньорката на Тодор – Милена, са онкоболни, като младата жена дори има ТЕЛК с 81 % инвалидност. И двете страни смятат, че са прави докрай и не е ясно дали тази война по хасковски някога ще свърши.

Единственото мило нещо в тази взаимоубийствена война бе отношението на комшиите. Новите съседи на Тодор и Милена ги обявиха за свестни хора, с които можеш да се разбереш, а притеснените от нещастието на дядо Иван и баба Бонка комшии на село, днес ги нахраниха с тава пиле с картофи и ги приютиха да спят в домовете си.

Г. Христов

Въпреки усилията на пожарната, покрива колабирал ведно с втория етаж
Комшии помагаха за разчистването
...и хранеха

Баба Бонка/вляво/ вдигаше кръвно..
Снаха й Иванка обвиняваше. Бившия си
Цялата фамилия обвини своя съпруг, баща и син-Тодор Иванов
Тодор Иванов помоли да не го снимаме но показа навехнатия си крак
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
27 фев 2021
Последни новини