От х:

Днес в x:

Хасково се рекламира с баба Яга и Завистта в Интер Експо център

снимки : Туристически информационен център

Лимитирано вино и 12 забележителности от града и региона ще представят Хасково на 32-то издание на най-голямото туристическо изложение у нас. “Ваканция и спа експо” ще се проведе в Интер Експо Център, София, от 12 до 14 февруари

Международната туристическа борса се организира под егидата на Министерство на туризма в партньорство с браншовите организации. Форматът, в който се провежда, предоставя възможности за бизнес контакти между изложителите, както и представяне на разнообразни продукти, програми и оферти пред професионалисти и потребители.

Профилът на участниците включва туроператори, пътнически агенции, хотели, балнеологични курорти и спа центрове, Национални туристически организации, общини, компании за детски туризъм, голф, винен и алтернативен туризъм, професионални учебни заведения, както и фирми за хотелско и спа оборудване.

Хасковският щанд е вече подреден. За него пряко отговаря местният Туристически информационен център. Павилионът на Хасково е разположен на около 30 квадрата и е сред най-големите на туристическата борса. Художественото му оформление се състои от 12 пана 3 метра високи и метър и половина широки, които афишират 12-те основни забележителности на региона. Сред тях са уникалната Александровска гробница, Музеят на тракийското изкуство в Източните Родопи, а също и най-голямата селска църква в България - тази в с. Узунджово, която е единствената с врязана в иконостаса глаголица.

Скулптурата на Баба Яга пред общинската администрация в Хасково и единственият паметник на завистта в света са също сред забележителностите, с които Хасково се представя.

На огромните пана на щанда са Камбанарията, монументът на Богородица, Часовниковата кула. Ямача, Кенана, тенис кортовете. Едно пано е отделено и за сборното представяне на тракийските светилища и скални ниши, с които регионът ни също е известен, обясни шефът на Информационния център Красимир Пилев.

Сред атракциите на хасковския щанд ще са и две отделни, по-малки по размери пана на Баба Яга и Завистта. На мястото на главите на скулптурите обаче ще има дупки, за да може всеки, които иска, да се снима но като вещицата или Завистта.

Идеята на екипа е така хората да станат посланици на някои от забележителностите на Хасково, след като са се снимали и после показват или качват в социалните мрежи тези снимки. И понеже туристическото екпо завършва на 14 февруари, когато някои празнуват Трифон Зарезан, а други Свети Валентин, на Хасковския щанд тогава ще се предлагат и тематични артикули. Единият е бутилка червено, бяло вино или розе от лимитираната серия „Александрово“. От него ежегодно се пускат серии само от по 200 бутилки. За влюбените пък от Информационния център също имат нестандартно предложение. На нашия щанд ще бъдат изложени ръчно изработените от Петранка Кузманова дървени щипки с любовни послания при отваряне.

 

М. Манолова

 

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ty
    tytu
    36 -13
    16:35, 11 фев 2015
    Хасково-града на излагациите.......

Последни новини