От х:

Днес в x:

22 °C

Хасково се рекламира с баба Яга и Завистта в Интер Експо център

снимки : Туристически информационен център

Лимитирано вино и 12 забележителности от града и региона ще представят Хасково на 32-то издание на най-голямото туристическо изложение у нас. “Ваканция и спа експо” ще се проведе в Интер Експо Център, София, от 12 до 14 февруари

Международната туристическа борса се организира под егидата на Министерство на туризма в партньорство с браншовите организации. Форматът, в който се провежда, предоставя възможности за бизнес контакти между изложителите, както и представяне на разнообразни продукти, програми и оферти пред професионалисти и потребители.

Профилът на участниците включва туроператори, пътнически агенции, хотели, балнеологични курорти и спа центрове, Национални туристически организации, общини, компании за детски туризъм, голф, винен и алтернативен туризъм, професионални учебни заведения, както и фирми за хотелско и спа оборудване.

Хасковският щанд е вече подреден. За него пряко отговаря местният Туристически информационен център. Павилионът на Хасково е разположен на около 30 квадрата и е сред най-големите на туристическата борса. Художественото му оформление се състои от 12 пана 3 метра високи и метър и половина широки, които афишират 12-те основни забележителности на региона. Сред тях са уникалната Александровска гробница, Музеят на тракийското изкуство в Източните Родопи, а също и най-голямата селска църква в България - тази в с. Узунджово, която е единствената с врязана в иконостаса глаголица.

Скулптурата на Баба Яга пред общинската администрация в Хасково и единственият паметник на завистта в света са също сред забележителностите, с които Хасково се представя.

На огромните пана на щанда са Камбанарията, монументът на Богородица, Часовниковата кула. Ямача, Кенана, тенис кортовете. Едно пано е отделено и за сборното представяне на тракийските светилища и скални ниши, с които регионът ни също е известен, обясни шефът на Информационния център Красимир Пилев.

Сред атракциите на хасковския щанд ще са и две отделни, по-малки по размери пана на Баба Яга и Завистта. На мястото на главите на скулптурите обаче ще има дупки, за да може всеки, които иска, да се снима но като вещицата или Завистта.

Идеята на екипа е така хората да станат посланици на някои от забележителностите на Хасково, след като са се снимали и после показват или качват в социалните мрежи тези снимки. И понеже туристическото екпо завършва на 14 февруари, когато някои празнуват Трифон Зарезан, а други Свети Валентин, на Хасковския щанд тогава ще се предлагат и тематични артикули. Единият е бутилка червено, бяло вино или розе от лимитираната серия „Александрово“. От него ежегодно се пускат серии само от по 200 бутилки. За влюбените пък от Информационния център също имат нестандартно предложение. На нашия щанд ще бъдат изложени ръчно изработените от Петранка Кузманова дървени щипки с любовни послания при отваряне.

 

М. Манолова

 

 

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ty
  tytu
  36 -13
  16:35, 11 фев 2015
  Хасково-града на излагациите.......

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
27 фев 2021
Последни новини