От х:

Днес в x:

Хасковска улица се превръща в река при всеки дъжд

73-годишният Иван Василев прескача локвите на път за вкъщи

Хасковската улица “Правда”, зад Сточна гара, се превръща в река при всеки дъжд. Канализацията се запушва и започва да връща на асфалта отпадните води, които потичат на воля покрай склад за строителни материали и образуват мътни локви долу край релсите.

Така е от много години. Бях още млад, когато поставиха едни тесни тръбички, още тогава беше ясно, че няма да смогнат да поемат отпадните води”, обясни 73-годишният Иван Василев, който живее на близката ул. “Подем”.

При всеки дъжд е така. На 1 февруари валеше силен дъжд, тук беше като езеро, не успях да мина, затова се върнах и заобиколих”, допълни пенсионерът. Недостатъчният дебит на канализацията пък се допълвал от боклуците, които хората изхвърляли и още повече запушвали шахтите. Сякаш в подкрепа на думите на възрастния човек край шахтата се въргаляше изхвърлена цяла зелка. “От ВиК идват и отпушват, но при следващия дъжд картинката отново е същата”, обобщи Иван Василев и пое към дома си.

По същото време на улицата се появи екип на ВиК Хасково, който се зае да отпушва канала от следващата шахта. Това върна надеждите на съкварталците, че в следващите дни ще могат да минат по улицата без да прескачат локви.

Така ще е до следващия дъжд.

Тодор Кръшков  

Запушената шахта. Според съседи при проливен дъжд от нея бликвал еднометров гейзер

Екипът на ВиК отпушва канала
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини