От х:

Днес в x:

„Заедно за Харманли“ зарадва с подаръци за 3 бона 3 забавачки

Четири атрактивни детски кухни, изработени специално за сюжетни игри, вече има в харманлийската детска градина „Пролет“. Те бяха дарени вчера на ОДЗ-то от Гражданско движение „Заедно за Харманли“, а средствата за красивите и полезни подаръци са от Коледната благотворителна кампания на движението. Тя набра средства в размер на 3000 лв., които бяха разпределени по равно на трите детски градини в Града на Белоногата, за което Haskovo.net писа.

Детските кухни са изработени по поръчка от специализирана пловдивска фирма. Веднага след поставянето им по групите, кухните влезнаха в употреба - малките момиченца, в ролята на майки, „сготвиха“ на своите гости. А гостите бяха почти целия ръководен екип на движението, създадено изцяло в обществена полза - Тодор Тодоров, председател, и двамата му заместници Светлана Николова и Янко Янков. С тях бяха и младите приятели на движението – Магдалена Терзиева, Ралица Петрова, Ралица Виделова, Нина Стоилова и Паолина Димитрова.

Дарение получи и ОДЗ „Ален мак“, като ръководството на детското заведение бе избрало за сумата от 1000 лв. да бъдат закупени учебни комплекти от магнитни знаци, цифри и картини, детски конструктори с много елементи, дървени магазини със сенници, дървен куклен театър, фигури за нанизване за по-малките и др. Там гостите бяха изненадани от цяла театрална постановка и народни песни и танци от талантливите възпитаници на градината. Дървеният куклен театър бе сглобен на място и веднага влезе в действие, а магазините „заработиха“ на пълни обороти.

ЦДГ „Детски свят“, третата градина на Харманли, получи дарението си преди няколко седмици. То бе спортни пособия и музикална техника.

Haskovо.net

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини