От х:

Днес в x:

На 14-ти: Калфин зарязва в Любимец, вила Армира безплатна

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин ще участва в ритуала по зарязването на лозята на Вила „Любимец“ на 14-ти февруари. Час по-късно пък на площад „Трети март“ е кулминацията на празника. Предвидена е фолклорна програма и конкурс за „най-добро домашно младо вино“. Вицепремиерът ще се включи и в дискусиите „Корпоративна социална отговорност“ и „Подкрепата на малките и средни предприятия – важно условие за развитие на икономиката“, които са ден по-рано в областната администрация в Хасково. Организатори на форума и празника за 19-а поредна година са Хасковската търговско-промишлена палата. Специални гости на срещата ще са Цветан Цветанов – председател на ПГ на ГЕРБ, и Цветан Симеонов – председател на Българската търговско-промишлена палата.

Същия ден делегатите ще се съберат на официален коктейл, чийто домакин е кметът на Димитровград Иво Димов. На него ще бъдат връчени ежегодните грамоти на фирми и личности.

На Трифоновден в храма „Свето Преображение Господне” в Ивайловград архиерейска света литургия ще отслужи викарият на Пловдивския митрополит Николай - Знеполският епископ Арсений.

Той ще донесе частицата от Светия кръст Господен, съхранявана в манастира „Света Троица” в Кръстова гора. След литургия Арсений ще поведе литийно шествие до центъра на Ивайловград, където ще отслужи молебен за благословение на миряните. На 14-ти февруари е и празникът на Ивайловград. Според традицията на този ден ще има конкурс за най-добро вино.

В чест на празника перлата на Ивайловград - античната вила “Армира’’ ще бъде с безплатен вход.

М.Манолова

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини