От х:

Днес в x:

На Трифон Зарезан президентът зарязва в Ивайловград, в Хасково идват дипломати от 11 държави

Хасковска област  приема гости на  днешния празник от близо и далеч. На Трифон Зарезан гост в Ивайловград ще е  президентът Румен Радев. 
 
В общинския център  на пл. „Тракия“ президентът ще присъства сутринта на молебена, който ще отслужи Пловдивският митрополит Николай. Преди това в храма „Св. Преображение Господне” дядо Николай ще възглави архиерейската света литургия.
 
Държавният глава ще посети село Свирачи, където ще се включи в отбелязването на Деня на лозаря и ще участва в ритуала по зарязването в местността Марудовата круша. 
 
По същото време Хасково приема гости от няколко държави. По покана на Хасковската-търговско промишлена палата в областния център пристигат представите на дипломатическите мисии в  България – посланиците на Босна и Херцеговина, Южна Африка, Ирландия, Китай, Кипър, Палестина, Словакия, Гърция и съветници и търговски аташета към посолствата на Испания, Сърбия, Руската Федерация, Беларус, Индонезия, Турция, Китай, генералният консул на България в Истанбул Ангел Ангелов и консула България в Одрин Атанас Димов.
Делегации от Търговската палата на Бабаески и от Търговската борса на Узункьопрю, Турция също са потвърдили участие. 
Те ще се срещнат с местния бизнес  по време на  традиционната среща, която се организира по повод  14-ти февруари. На нея ще присъства и представител на Финансовото министрество, председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов.
 
В събота гостите ще се включат и в ритуала по зарязването в масива на Стамболово.
 
Haskovo.net
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    14
    14/88
    12 -24
    08:40, 14 фев 2020
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    До
    Долу ГЕРБ
    25 -12
    09:01, 14 фев 2020
    ГЕРБ мошеници и крадци
  • 3
    Б.
    Б. Б
    16 0
    10:02, 14 фев 2020
    Преберете всички проститутки от центъра, защото някои от тези гости ще бъде или обран или лепнат с некоя болест или двете в пакет...
  • 4
    Р-
    р-к Маринов
    4 -2
    12:31, 14 фев 2020
    Ивайловград 1976 г. Поделение МНО, имаше един изрод старшина Вълканов.
    • Р-
      р-к Димитров, батареец
      2 0
      17:15, 14 фев 2020
      Този беше старшина на 1 рота. А на 2 рота беше старшина един Нендов. Той беше още по голям изрод. Но имаше и много добри хора. Спомням си старшина Терзийски и майор Грозданов.
    • 55
      55330 Д10 , 1 МСР
      1 0
      20:25, 14 фев 2020
      1973. Този Вълканов наистина беше изрод. Жив да го дереш малко му е. През ноща в тъмното сме носили шкафчетата горе на бункера. По камънаците, през храсти и капини. А иначе най редовно изпълнявахме командата "Строй се с шкафчетата на плаца". Това следваше когато шкафчетата не бяха подредени в една линия в помещението. Тези неща се виждаха и от командването, но не се вземаха мерки. Тогава ротен беше един капитан Павлов, който беше някакъв особен чишит.
    • Нг
      нгх
      2 0
      01:03, 15 фев 2020
      Въпреки че са минали толкова години , все още ако можех да го спипам, бих го убил, мръсника.
Последни новини