От х:

Днес в x:

Индийският посланик Санджай Рана: Виждаме ви като портал към Европа

    „България има специално място за бизнеса на Индия. Ни ви виждаме като портал към Европа.“ Това заяви в Хасково на неформална работна среща в Областна администрация новият индийски посланик у нас Санджай Рана. Той е на дипломатичския пост в България от месец март и Хасково е първият район, извън столицата, на който гостува.

    Посланик Рана е на посещение в региона по покана на председателя на УС на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев със съдействието на Красимир Ангелов, председател на Балканско-индийската бизнес асоциация.

    Домакинът на срещата, на която присъстваха представители на бизнеса от различни сфери в Хасковска област- областният управител -инж. Минко Ангелов, представи пред гостите региона с неговите природни дадености и икономически възможности. Областният управител изтъкна доброто развитие на зърно -и зеленчуко производството в областта, както и постиженията на местни фирми в сферата на производството на машини за хранително-вкусовата промишленост.

    Една от хасковските фирми в тази сфера работи отдавна на индийския пазар и дори в момента разширява бизнеса си там, подчерта Янчо Янев.

    Връзките между България и Индия са много силни, но сега искаме да достигнем до друго ниво на развие в бизнес отношенията ни, посочи посланик Санджай Рана. Той коментира, че индийските фирми се интересуват от инвестиции у нас и от търговията, особено на семена. И като добър пример даде фирма за посадъчен материал край Пловдив, която за миналата година е изнесла за индийския пазар 5 хил. т. кориандър.

    За индийските инвестиции у нас той припомни, че в момента тяхна фирма изгражда металургичен завод край Варна, в който ще се произвежда стомана от стоманени пръти, внос от Индия.

    Посланикът на Индия у нас Санджай Рана пое ангажимент пред представителите на местния бизнес за съдействие при интерес от тяхна страна към излаз на пазара в родината му или към внос на индийска продукция.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    Още новини

    Последни новини