От х:

Днес в x:

Всички погромаджии от бунта в харманлийския лагер са освободени от ареста

Изображение 1 от 2

    Близо година след като в лагера за настаняване на чужденци в Харманли, избухна бунт, разследването все още продължава. Всички, които бяха задържани, са освободени с различни мерки за неотклонение, съобщиха "Дневник", като се позовава на източници от апелативната прокуратура в Пловдив.

    21 души са обвиняеми за хулиганство с особена дързост. Четирима от тях са непълнолетни и се водят на отчет в Детска педагогическа стая, двама са с подписка, а 15 са с мярка "парична гаранция" от 1000 лева. Всички са настанени в бежански центрове в страната.

    Бунтът избухна в края на ноември миналата година няколко дни, след като лагерът беше поставен под карантина заради съмнения, че там има краста. Мотивите за наложената мярка бяха, че се е създало напрежение сред жителите на града, които се безпокояха от евентуална зараза.

    Центърът, който е от отворен тип, се оказа затворен - т.е обитателите му не можеха да го напускат. Това провокира напрежение, като стана известно, че след затварянето на лагера няколко дни там не са влизали лекари. Впоследствие проверката, продължила няколко седмици, показа че краста има сред над 80 от обитателите на центъра.


    Haskovo.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      То
      Толерантен
      25 -3
      13:53, 28 окт 2017
      Гледам снимката с тези индивиди и се чудя хората в Западна Европа със какво ги дрогират че да искат да приемат такава сган в уредените си държави.От статията става ясно че тези ще си останат завинаги тук.Никакви подписки и гаранции работа 3 години на тунела под Шипка шут отзад и обратно в Афганистан. Така и магистралите ще са по евтини а и те ще си платят разходите особено за медицинските грижи заради които те са направили бунта.
    • 2
      Ма
      МАЙОРА
      16 -1
      18:28, 28 окт 2017
      55 тия елемент от таблицата на менделеев-******ИЙ...
      • Ма
        МАЙОРА
        18 -2
        18:31, 28 окт 2017
        М а н г а л и й
    • 3
      Ja
      Jack Bauer
      9 -1
      08:26, 29 окт 2017
      И защо са освободени диваците? Да си ги пращат обратно, без право на връщане!!! Или да ги пратят да ги гледа оная овца от бхк - лидия стайкова. Дето орева орталъка тогава.
    Последни новини