От х:

Днес в x:

Не искат "сингъли" в бежанския лагер в Харманли

    Пореден мирен протест срещу бежанския лагер се проведе в Харманли днес. Той бе организиран от Граждански инициативен комитет. В шествието участваха и мотористи от местните клубове.

    Митинг – шествието тръгна от Градската градина. За пореден път организаторите настояха да бъде редуциран капацитета на бежанския лагер. „Той към момента е 1700, ние искаме да бъде намален до 400 . Многократно заявяваме, че тази бройка е над 10 процента от жителите на града“, каза Даниел Грозев от „Граждански инициативен комитет“- Харманли.

    Жителите на града са притеснени са своята сигурност. Даниел Грозев сподели, че мигранти прескачат оградата след часа им за прибиране, внасят се оръжия, алкохол, наркотици.

    Протестиращите настояват за реставрация на оградата, за видео наблюдение с лицево разпознаване.

    Ти искат в лагера да бъдат настанени предимно семейства мигранти.

    „Проблемът са така наречените сингъли. Вървят на тумби по 5-6 човека. Свидетели сме на подсвирквания, заглеждане, коментира Венцислав Господинов - „Граждански инициативен комитет“- Харманли

    „На протеста съм, защото не искам да бъда преследвана от млади мъже. Бебето ми спеше, аз изчаквах на светофар, бежанец се навря в количката и започна да му крещи, изпаднах в ужас, сподели Валерия Иванова.

    „Единственото нещо, за което инициативният комитет успя да се пребори е да има подразделение на жандармерията, каза Кирил Петрунов.

    Това бе 24-тия протест срещу бежанския лагер в града.

    Откриване на звено на жандармерията и поемането на охраната от полицията са сред изпълнените искания на протестиращите.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Бб
      бб
      7 0
      16:36, 6 апр 2024
      Тия неща въобще не зависят от българската страна!
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини