От х:

Днес в x:

Двойничка на Серина Уилямс попълва хасковския баскетбол

Порша Харис


Баскетболният клуб “Хасково 2012“ откри сезона с нови класни попълнения, с които ще се бори за титлата в националната женска лига.

Хасковлийки в момента са първи, въпреки че в последния мач паднаха от шампионките Дунав. В отбора замениха напусналата Сиера Уорън с университетската състезателка от САЩ Порша Харис.

Ненавършилият 25 години център има впечатляващи габарити и показатели - прави всеки мач дабъл-дабъл и е висока 188 см. И е като две капки вода с американската суперзвезда Серина Уилямс, забелязаха наблюдателни фенове. Само дето нашата американка била малко по- красива. Сравнението е невероятен комплимент, защото щатската тенис машина Серина е истински терминатор по кортовете и вече се счита от мнозина за най-добра тенисистка на всички времена. Феновете се надяват на същата прилика и в спортните постижения на Порша и нейната знаменита сънародничка.

Засега центърът на университета в Охайо не ги разочарова - срещу шампионките от Дунав тя бе една от най-резултатните за Хасково с умопомрачителните показатели 18 точки и 14 борби. Засега е далеч от напусналата Уорън, която всеки мач вкарваше по 40-тина точки, но на новата тепърва й предстои да се обиграва.

Другото попълнение е 21-годишната украинка Анна Кириенко. Синеоката красавица е универсална баскетболистка и въпреки крехката си спортна възраст вече е достигнала статута до национал на Украйна.

Двете нови надежди на хасковския баскетбол ще бъдат тествани на следващия мач на Хасково, тази събота в зала Дружба срещу Монтана. За съжаление феновете няма да могат да ги гледат заради наказанието за местния клуб - 2 мача без публика.

Г. Христов

Анна Кириенко
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Д.
    Д.Николов
    1 0
    18:11, 13 яну 2015
    Поредното чудно писание на водещия хасковски журналист- Г.Христов.
    Имената на баскетболиската, която остана у дома си са - Сиера Уорън, Г-н Христов, не Силвия Уорън. Ама както и да е, няма да издребняваме толкова.
    Какво тук значи някакво си име. Пък и Силвия звучи далеч по познато.
    Поздрави!
  • 2
    Se
    Serpico
    7 -20
    20:55, 13 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 3
    Ха
    Хасковлия
    9 -23
    23:41, 13 яну 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • So
      SonnY
      5 -16
      00:14, 14 яну 2015
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
  • 4
    Ко
    Компакт
    14 -2
    14:15, 14 яну 2015
    Предвид наказанията от клуба ще направят ли възможно гледането на мача на тв или платно проектор във фоайето по подобие на Дунав 8806 ... дано се сработят по бързо двете украинки и се върнем на победния път.
Последни новини