От х:

Днес в x:

Битака свали цените, в Хасково-пас

Димитровградския Битак мамеше клиентите с атрактивни цени


Димитровградския Битак значително свали цените на предлаганите стоки особено на тези оцелели от э празничното пазаруване. За притиснатите от времето и нуждата от подарък хора етикетите бяха солидни, но бяха бързо подменени в първите дни на новата година. Намалението било солидно още при пазара на едро в петък, но се забелязваше отчетливо и на днешната търговията на дребно. Гиздави пухенки за дами например се предлагаха на 35 лв, а допреди няколко дни вървели по 50 лв и отгоре. Намаление от 20 до 30 % имало и при якета, блузи и бельо, информираха зарадвани купувачи. Особено евтино било детското, констатираха група майки, тормозени като всички родители от безумните цени за детските дрешки. Макар за тях да са необходими в пъти по-малко консумативи, продажните им цени гонят тези на възрастните, а при обувките и якетата-дори ги бият понякога. Най-евтино изглеждаха училищните консумативи-ранични, тетрадки, чанти и прочие. Никой от пазаруващите не му дремеше дали щампованите Уинк-ове, Барбита, Симби и прочие приказни герои са оригинални или ментета. Гледаше се евтинията, а дали бяха продавани с разрешенията на правопритежателите, бе проблем на самите правопритежатели.
Въпреки че и днес имаше доста хора, основното нашествие по сергиите се очаква в неделя, когато е същинският пазар на дребно. По това време в Димитровград е и автомобилния пазар. Съчетаването на двете неща превръща опитът за паркиране в драма, носеща глоби, предупреждаваха продавачи, които се опитваха да ни убедят да купим още днес, а да не рискуваме в навалицата утре.
За разлика от съседите хасковските търговци не считаха за нужно да намалят нищо. Стоките си останаха на същите цени и на местния битак и по бутиците. Доводът на последните бе, че още преди нова година свалили цените си, на някои стоки до 70 %, и нямало накъде да поевтиняват.


Г.Христов

Цените бяха отбивани допълнително и от традиционния пазарлък
Предлагаше се и промоция в пазаруване на едро
Мнозинството оглеждаха
...и понякога пробваха. Истинското купуване щяло да бъде утре
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини