От х:

Днес в x:

Слънцето изпревари Екопрогрес в почистването на центъра

Екопрогрес често подпираха лопатите докато Слънцето си вършеше работата

Слънцето изпревари общинската Екопрогрес и видимо допринесе повече за разчистване на центъра от сняг. Голямото му предимство бе, че не спираше да поговори с комшийката по лопата за последните клюки, нито пък се уморяваше след 5 минути риене на 5 сантиметров сняг. Снегът между другото оцеля в почти същия вид от падането му на 31-ви декември. Днес обаче световното светило осигури 9.5 градуса по Целзий и ефективно „ядеше” снежната покривка с такава скорост, че към обяд вече имаше солидни сухи островчета. Може би да не му пречат, лелките с лопатите не си даваха много зор. Коронният им номер беа да довлачат по буца-две сняг от една купчина до друга и да се уморят.

Дан в стопяването на снега даваха и самите хасковлии, които за разлика от предходните дни препълниха центъра. Многото кроснещи крака разчупваха остатъците от лед по площада, а за другото думата имаше метеорологията. Понякога и Екопрогрес.

Две категории хасковлии бяха най-щастливи от подобреното време. Децата, които се скъсаха да се замерват със снежни топки и упорито да опитват снежни човеци, докато оставените на минутка спокойствие мами пиеха сутрешното си кафе. И просяците, които намерили сухи местенца на пътя събираха стотинки от неочакваното следпразнично гъмжило.


Г.Христов

Понякога решаваха да му партнират
Хасковлии допринасяха допенето с множеството си
На снега се радваха най-вече децата

..а на липсата му-просяците
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Az
    az_1420290494
    11 -2
    15:04, 3 яну 2015
    snega vyobshte po4iste li se ot vyprosnite firmi? Ako ne nikakvi pari
  • 2
    Ko
    ko-
    17 -2
    15:17, 3 яну 2015
    Ами как бе аз лично видях Джона и Сарджев с лопати.....
  • 3
    Yu
    yudlag13
    15 0
    15:35, 3 яну 2015
    само пият кафета и се подпират на лопатите и греблата!!! в Кърджали бях свидетел миналата зима как за половин ден "олизаха" целия град! бос да ходиш нямаше да се намокриш!!!!
  • 4
    Go
    goliam_praz
    32 -1
    15:42, 3 яну 2015
    Отдавна чрез въпросния сняг в Хасково се доят общински пари и после се делят под масата а снега си стои.Като падне втория сняг ще излезе човека с мустаците и ще обясни как за снегопочистване няма пари защото това което не се е разделило под масата отишло за кафе и цигари на служителите от Екото при първото почистване
  • 5
    Да
    да
    29 0
    17:09, 3 яну 2015
    Да, прав си. Човекът с мустаците и паметниците винаги това прави- обяснява как нещо не може да се направи. И любимата му тема- как всички му пречат да бъде велик.
  • 6
    Da
    da
    4 -2
    23:12, 3 яну 2015
    саржев ти данеси роден за на4алник на снегопо4истването бе и ако заминс6 някаде запас за няколко години няма и кои да те смени такли бе 6то неси обира6 кру6ите ,намали кои да се самосезира да ги разкара тия измекяри от об6тината
  • 7
    Ел
    елена п
    2 0
    15:15, 4 яну 2015
    лозко от клокотница /полицая /е на снимката какво ли прави във центъра не чакали любимия си кмет със мустака от узунджово---- измикяри
  • 8
    Го
    Гост на града
    1 0
    16:33, 4 яну 2015
    Просто ужасно-въобще не е почистен дори центъра на града!
Последни новини