От х:

Днес в x:

Щорм катурна Хасково, чака се поледица в Харманлийско

Хасково се катурна следобед, в Харманли чакат поледица

Бурни пулсации на вятъра катурнаха рекламни пана и разкъсаха билбордове по центъра на Хасково, макар да не предизвикаха обичайните за явлението летящи ламарини. Полетя само „нашият град Хасково“ неразумно оставен на колелца на открития от всички страни площад „Свобода“. Към 14 часа вятър над щормовата граница от 17 м/с подхвана тристенното рекламно пано и го повлече първо към паметника на Незнайния воин, после към регионалния исторически музей. По време на полетът си „нашия град“ за щастие не е блъснал никого. Макар и платнена, призмата имаше метални контури, достатъчни да направят беля при среща с човек.

Сутринта друг мощен порив разкъса и рекламен билборд в района на новата/стара часовникова кула. Плющящата реклама бе бързо обезопасена от спасителните екипи на пожарната, а малко по късно билбордът бе подменен. Рекламния блясък бе възстановен още по обяд.

Щормът обаче удари не само рекламата, а и неразумно бродещите по улиците на Хасково. Въпреки че поне официално днес топлото бе 5-6 градуса, свирепият северняк създаваше усещането, че е студено като на полюса, поне южния.

Хасковлии обаче нямат право да се оплакват поне на фона на това което се очаква в Харманлийско. Обявеният жълт код за опасност от снеговалежи в цялата страна ще се реализира в пълна степен в по-южната община, прогнозират синоптиците. На нейна територия се очакват поледици, при това още от тази вечер и със сигурност утре сутринта. Очаква се да бъде засегнат и международния път Е-80.
Общината вече е мобилизирала екипите на ОП „Чистота“ за чистене на заледените участъци и посипването на платната със сол, съобщават от местната пресслужба.

В Хасково се опита да вали към 16 часа, но твърдите парченца прилично по скоро на стириопор изчезнаха след 10 минути. Колкото и странно да изглеждаше, това все пак е сняг, потвърдиха местните метеоролози, но поясниха че този за първото честитане ще се появи вдруги ден.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Бе
    БЕЗПЛАТНА ИДЕЯ
    17 -1
    18:27, 29 дек 2014
    Върху рекламното пано,платно,билборд се правят дъговидни нарези.така вятърът си дюдюка,а платното си свирука.успех!!
Последни новини