От х:

Днес в x:

Легенда на Левски става треньор на червено „Хасково“

Велев се усмихва само след победа. След загуба на играчите им отеснява съблекалнята

Легендата на Левски Емил Велев по известен като Кокала, ще е новият треньор на ФК „Хасково“ със задачата да върне местните „червени“ на пътя на победата. Известният играч на сините от 80-те ще има задача в 8-те кръга от първенството до Нова година да покаже резултати различни от загубата, с което да даде шанс на Хасково да избегне изпадане в Б група. В момента местният отбор е твърдо закотвен на последното място с едва 4 точки от 11 кръга. Ако Велев събере точици, ще му бъде предложен и по-дългосрочен ангажимент, обясни изпълнителния директор Тихомир Петков.

Емил Велев-Кокала се е разбрал за личните си условия и поема тима още от утре. Според вътрешни хора от Ямача, той  бил безкрайно надъхан да спаси мястото на Хасково в А група. Води със себе си помощник-треньор и специален треньор на вратарите. Последният е Мишо Ролев, който е пазил и за Хасково. Веднага след първата тренировка утре, отборът заминава на 4-дневен подготвителен лагер в Смолян, после е планувана контрола. Подготовката ще се води в паузата между първия и втория дял на първенството в А група.

Досегашният старши треньор на Хасково Левент Аврамов остава помощник. Аврамов и без това няма лиценз за старши в А група, а само за помощник.

От ръководството на ФК „Хасково“ не конкретизираха кой е предложил на Кокала треньорският пост, но инициативата е дошла от Ямача. Идеята била да се стегнат здраво играчите и да се върне хъса в играта им. От липса на характер в тима се оплакваха и предишните треньори на „червените“. Велев обаче не е случаен, освен като отличен футболист феновете на сините го помнят и като много успешен треньор. Той е последният наставник при когото Левски са триумфирали с шампионската титла, преди началото на насотящата 5-годишна суша. Емил Велев имаше и успешен престой начело на Локомотив София, а това лято започна подготовката на Локо ПД. Оттеглянето на главния спонсор на „смърфовете“ Коко Динев обаче го остави без работа.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

  • 1
    Фе
    фен
    43 -3
    17:35, 6 окт 2014
    А дано, а дано! Има достатъчно време да се докаже. Успех!
    • Пе
      Пешо
      12 0
      09:01, 7 окт 2014
      По ирония на съдбата съм наблюдавал от близо работата на Кока в Локо Пд и трябва да ви кажа, че едно е сигурно - мотивацията и дисциплината е 100% гарантирана. А това за спортно-техническата част, много зависи с какви играчи разполагаш. Проблема е, че при нас няма класни такива, а без пари няма и да има. Вижте Монтана какво правят с няколко застаряващи играчи.Спокойно могат да играят в А гр. Стари ама класни. 1-2 такива ни трябват и ще се получи. Най-малкото имаме шанс да не изпаднем.
  • 2
    34
    34443333
    14 -20
    18:08, 6 окт 2014
    sis takiv otbor i morinyo da doide fayida yok Виж коментара
  • 3
    Ив
    иванчо
    20 -15
    20:23, 6 окт 2014
    Помаците вън от отбора! Помака само за садене на картофи става!
  • 4
    Zz
    zzzz
    11 -3
    20:51, 6 окт 2014
    zdravko uzunov se kazva 4oveka koito go dokarva kokala..
  • 5
    Ku
    KUR ZA LEFSKI SAMO HASKOVO !!!!!!!!!
    1 -22
    20:55, 6 окт 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 6
    To
    toto mafia
    7 -8
    23:12, 6 окт 2014
    Кокала спасил ЛОКО СФ миналата година...ХА ХА ХА... такава грозна договорка не е имало скоро , бяха пълна трагедия, накрая биха ЦСКА и Литекс и се спасиха за сметка на Ботев Враца, после Коко Динев се махна от Локо Пд и Кокала разбра че не става за там...без пари далавери защо да стои...КОКАЛЕ кой заблуждаваш че ще правиш опити за спасение на Хасково, като всички знаем в какви схеми участваш...лицемер с лицемер! Само мога да добавя ...СКРЪБНА ВЕСТ ФК Хасково 2009 /2009 - 2014/ Здравко Узунов, Кмета + подлизурките които се навъртат наоколо разсипаха футбола в Хасково.
    • Пе
      Пешо
      5 -3
      12:50, 7 окт 2014
      С едно съм съгласен с теб. Слона и Здр.Узунов трябва да се махнат от клуба. Пречат и вредят много.
      За Кокала не съм съвсем съгласен с теб. Само ме притеснява, че много бързо ще надуши въпросните мушмуроци, какво правят и ще избяга.
  • 7
    19
    1948
    3 -16
    00:56, 7 окт 2014
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 8
    Fr
    France
    20 -2
    03:33, 7 окт 2014
    Дали това е правилният избор за треньор само времето ще покаже. Шефовете на отбора нямат кинти за да си позволят класен специалист а и той ще иска голяма заплата и нови попълнения,което води до мисия невъзможна.Все пак е по-добър избор от Левентчо. Само със затягане на дисциплината няма как да стане! ТРЯБВАТ ПАРИ!!! Все пак ще подкрепим Кокала и му желаем успех!
  • 9
    Бо
    Бойко
    10 -5
    08:54, 7 окт 2014
    Тренирането е прост процес: Треньора държи дрянова тояга и при всяка грешка влиза на терена и удря наколко тояги на сгрешилия и така всяка тренировка. Ако метода се прилага редовно може и в шампионска лига да влезне хасково, но без бой няма да стане.
Последни новини