От х:

Днес в x:

Наша нарита унгарка заради съдийски аванти

Силвия Вангелова на върха на почетната стълбичка в Хърватска


Хасковската топ каратистка Силвия Вангелова се принуди да напердаши здраво унгарска съперничка, за да подсигури победата в много силния международен турнир по карате в Риека Хърватия, който се проведе през уикенда. Силвия бе фаворитка за титлата и при жените и при девойките старша/от 18 до 21 год/ но в първото състезание срещна унгарката Линен в третия кръг. Хасковлийката бе по техничната и пласира повече удари, включително два чисти ритника в главата, но съдиите не ги зачетоха и присъдиха успех с 1:0 за съперничката й. В крайна сметка вместо за златото, възпитаничката на хасковския клуб Вадо рю се би за бронза, който спечели безапелационно. По ирония на съдбата, същата тази унгарка и се падна във възрастова група от 18 до 21 години. Въпреки че срещите там започваха само час след приключване на първия турнир, хасковлийката изигра и 4-те си мача без капчица умора и размаза всичките си опонентки без да им даде точка. Особено внимание „посвети“ на Линен във втория кръг, като за да се презастрахова от евентуални съдийски аванти вкара 3 пъти повече удари от необходимото. Унгарката отпадна и пряко и преносно, а Вангелова триумфира със златото. Конкуренцията в „Хърватия оупън“ бе брутална-участваха 1200 каратисти от 21 страни.

В същия турнир другите представители на Хасковския клуб Васил Ривов и Серкан Лятиф които спечелиха общо 8 победи и 1 медал. Той бе за Васко, който при юношите 14-16 победи, записа 4 успеха на Кумите, като на полуфинала отпадна при равни точки, със съдийско решение от италианец. За бронза хасковлията изнесе много силен мач с Германец и убедително спечели третото място. Серкан Лятиф достигна до ¼ финал в същата възрастова група. След три победи нашето момче отпадна отново със съдийско решение при равни точки.

Победата е особено ценна за Силвия понеже това е крачка към голямата и цел- спечелване на квота за първите Европейски олимпийски игри в Баку през юни 2015. Тази събота и неделя Вангелова ще участва за втори път в КАРАТЕ 1 премиер лигата за жени и мъже в Залцбург Австрия, където се дават точки за световната ранглистта по карате.

Г.Христов

С бронзовия медалист Васко Ривов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    07
    0771
    8 0
    20:14, 6 окт 2014
    Браво Силве ! Само напред и нагоре !
  • 2
    Се
    СЕЛЯНЖЕР
    2 -1
    10:04, 7 окт 2014
    Браво на нашето момиче.след срещата трябваше да натупа и продажните корумпирани съдии...
  • 3
    Ми
    Мирката
    1 0
    13:25, 7 окт 2014
    Браво на Силвето, страхотна е !!!
Последни новини