От х:

Днес в x:

Гастролът на Герасим минава предпоследно през Хасково

Артгастролът на световноизвестния мим Герасим Дишлиев -Геро ще мине и през Хасково като предпоследна спирка, преди да завърши в Свиленград в навечерието на празника на града на  4 октомври.

Свиленградчанинът, който от години живее в Париж стартира  от там най-новия си проект „Мимолетни следи". На 1 септември  от нулевия градус пред катедралата „Нотрдам дьо Пари” ученикът на Марсел Марсо трагна на колело из Европа. По време на турнето играе авторския си спектакъл „Монолот с куфар”, който всъщност е автобиографичен и описва изминати от него път от Свиленград до Париж в развитието му като артист и личност.

Артистичният посланик на Свиленград в Европа трябва да влезе в България на 26-ти септември, след като на велосипед е преминал вече през Франция, Германия, Австрия, Чехия, Словакия, Унгария и Румъния.

В родината му турнето на спектакъла започва от Видин – Монтана, Ботевград, София, Ихтиман, Пазарджик, Пловдив, а на 3-ти октомври в Хасково ще играе на сцената на театъра.

"Идеята на това турне с куфар е да измина обратно пътя, по който преди 18 години тръгнах на автостоп от Свиленград към Париж в гонене на мечтата си – да бъда мим, да уча при най-добрия- при маестро Марсо. Сега, когато пътят се оказа мой дом, искам да го измина отново, като този път не бързам презглава към крайната точка, а се наслаждавам на всяка крачка и всяка среща. Голямото предизвикателство на тази обиколка е да обедини екологията, спорта и изкуството.", споделя за турнете си Геро.

По време на прехода си артистът е съпровождан от автомобил, предоставен от община Свиленград.

Любопитна подробност е, че в сценичната си кариера Герасим Дишлиев е навъртял над трийсет спектакъла, гледали са го близо 110 000 зрители на международни сцени на четири континента.

Освен на изкуството , той е посланик и за честа околна среда. Повече от от 5 години той се придвижва из Париж, където живее и преподава в прочутата школа на Марсо, изключително и само с колело. За това време е навъртял близо 15 000 км, като е спестил отделянето на около 3,58 тона СО2, които биха замърсили атмосферата, ако караше автомобил. 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини