От х:

Днес в x:

Лов на ментета прибра 10 000 артикула

Ако бъде сравнен с лов, то ударът на митнически служители на Капитан Андреево на пазара на ментета, би бил наречен-на сполука.

При два поредни опита за превозване на дрехи, имитации на популярни световни марки, бяха разкрити 9 462 детски, дамски и мъжки артикула.

При първия случай стоката е открита в камион с турска регистрация, който пътувал от Турция за Босна и Херцеговина. Поради съмнение за наличие на недекларирани стоки, е извършена проверка на товара с рентгенова апаратура. При огледа са забелязани необичайни плътности. По тази причина е митническите служители извършват и физически оглед на товарното помещение.

При проверката, сред декларираните 397 колета с различни стоки, са открити и общо 5 962 текстилни изделия. По-голямата част от тях дамски и мъжки якета с логото на Calvin Klein, спортни долнища и екипи Adidas. Сред тях имало и детски тениски и спортни комплекти с логото на Disney и с изображение на Мики Маус. Проверяващите откриват и 32 недекларирани часовници с марка „Vegans", а на всичкото отгоре попадат и на 25 кг тютюн за наргиле с марката „Tanya".

Стоките са иззети. На водача на камиона е съставен акт и по случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Свиленград.

При втория случай са открити и задържани 3500 детски комплекти и блузи с лого на „HELLO KITTY" и „DISNEY". Стоката е била натоварена в Турция в камион с българска регистрация и е била предназначена за Германия.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини