От х:

Днес в x:

Безвластие в РИО: Панайотов шеф в коридора, Златева се покри

Панайотов звъни на Златева, но тя не отговаря. Не се появи и на вратата, въпреки че тя остана отворена

Истинско безвластие цари днес в Регионалния инспекторат по образование в Хасково, след като възстановеният на поста с решение на ВАС бивш началник Иван Панайотов се яви да заеме длъжността си. Досегашният шеф Мариела Златева обаче не се появи днес в Инспектората, а кабинетът й остана заключен. Златева не вдигаше нито един от мобилните си телефони, за да изясни какви са намеренията й.

Срокът да се явя на работа беше двуседмичен от постановяването на съдебното решение и изтича в понеделник. Не дойдох досега, защото имаше конкурси за училищни директори и не исках да преча на процеса. В понеделник пък се провежда друг конкурс – за експерти в РИО, така че днес беше най-удачният ден“, обясни Панайотов. Той допълни, че е подал в МОН заявление, с което ги уведомява, че възнамерява днес да се яви на работното си място, съгласно решението на Върховния административен съд.

Поради заключения началнически кабинет Панайотов отговаряше на въпросите на медиите в стая на колеги от Инспектората. Новият стар шеф уточни, че засега се въздържа да подписва документи, докато не се изясни ситуацията. В отговор на репортерски въпрос той уточни, че не се е чувал със Златева и няма представа какви са й намеренията.

Haskovo.net изпрати официално запитване до Министерството на образованието за ситуацията в Хасково. Когато получим отговор, ще го публикуваме.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини