От х:

Днес в x:

Съдът върна Иван Панайотов за шеф на Просветата

Панайотов сдаде поста на Златева през юни м. г. Сега се очаква Златева да сдаде на Панайотов

Старият началник на Регионалния инспекторат по образование в Хасково Иван Панайотов се връща на предишната си длъжност.

С решение от днес 5-членен състав на Върховния административен съд отмени заповедта на министъра на образованието и науката от 26 юни 2013 година. С нея на Панайотов му бяха прекратени служебните правоотношения. Решението на върховните магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.

Панайотов трябва да се върне на ръководната длъжност в инспектората в 14-дневен срок. Към момента той е помощник-директор във Финансово-стопанската гимназия.

Настоящата шефка на АБВ-то Мариела Златева не бе открита за коментар. Тя не отговаряше на мобилните си телефони, а секретарката й заяви, че в момента е възпрепятствана, тъй като има важен разговор.

Златева бе шеф на инспектората до 2002 година, когато бе освободена. Тя обжалваше освобождаването си пред съда и бе многократно възстановявана на поста. Обикновено обаче следваше незабавно ново освобождаване и тя така и не успя да седне на шефския стол. До 26 юни миналата година, когато пък бе освободен Панайотов. Сега съдът отмени и неговото уволнение като незаконно и го възстановява на длъжността.

Анета Кутелова    

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини