От х:

Днес в x:

Трети сезон, втора серия в РИО: Златева-шеф, Панайотов- в неизвестност

Ежедневието в Регионалният инспекторат по образованието в Хасково буквално се превърна в серия от легендарния Туин Пийкс.

След като след съдът върна ексшефа Иван Панайотов на мястото му, настоящият началник Мариела Златева потъна в дън земя. В петък миналата седмица Панайотов бе в инспектората, а Златева се бе покрила и не отговаряше на телефоните си. Днес е обратното – Златева е в службата, а Панайотов не отговаря. Той е с изключен телефон от три дни. И никой не може да даде информация за намеренията му, дори и от Министерството, на чието пряко подчинение е. Оттам обаче продължават да твърдят, че в петък е подписал единствено заповед за възстановяване на длъжността шеф на РИО на МОН и оттогава „няма връзка с този номер“. По непотвърдена информация в края на миналата седмица от МОН са му предложили обезщетение от 6 заплати, ако доброволно се откаже от поста. В противен случай пък щял да бъде уволнен, макар да не е ясно на какво основание.

За разлика от края на миналата седмица, в началото на тази стъпките на Мариела Златева са ясни - вчера беше в София като член на комисия в конкурса за експерт в РИО-Хасково, днес пък е на работното си място. „Договорът ми не е прекратен. Даже имам много работа. Има хора при мен и не мога повече да говоря“, сложи точка на разговора Златева, а относно местонахождението на колегата си бе лаконична: Не знам къде е Панайотов, търсете си го!

В същото време стана ясно, че щатът на Иван Панайотов като помощник-директор във Финансово-стопанската гимназия е закрит. Това заяви директорът Ценко Цанков. Това е станало на 11 юли, когато Панайотов решил да заеме поста в РИО след като излезе съдебното решение. Явно е решил да отреже всички мостове зад себе си.

От последните серии на новия сезон в РИО става ясно, че в момента има двама легитимни началници, и то кой от кой по -легитимен.

Миналата седмица неизвестен зевзек от форумите дори за малко да сложи съспенс на най-интересното място на поредната серия от сагата, след като беше озарен от авангардната идея – двамата да седнат и да се разберат – единият да е началник сутрин, другият следобед. В последните серии на сапунката обаче наблюдаваме седмична цикличност.

Докога ще продължи сериалът в местното образование, засега не може да се каже. Със сигурност е ясно обаче - Златева взема Оскар за главна женска роля, тъй като няколко пъти възстановявана и уволнявана в предишните сезони на сапунката.

М. Манолова

Т. Кръшков

 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини