От х:

Днес в x:

Иван Панайотов: Пред мен само един учител от ПМГ възропта срещу новия директор

Началникът на Регионалното управление по образование в Хасково Иван Панайотов лично представи новият временен директор на Природо-математическата гимназия в Хасково Донка Маргаритова. Досега тя в продължение на 14 години бе помощник на Тодорка Милева, която неочаквано напусна поста и от днес е учител по български език и литература в Езиковата гимназия.

- Господин Панайотов, имаше ли сред учителите много недоволни от новия директор в ПМГ?

- Пред мен само един колега изрази недоволството си – Митко Цветков, учител по информатика. Може да е имало и други несъгласни, но само той изрази становището си пред всички. Негово право е да отстоява лично мнение.

- Разговаряхте с него половин час в директорския кабинет. За какво?

- Исках да чуя аргументите му. В общи линии това, което е казал и на вас сутринта – че Донка Маргаритова няма преподавателски опит, не знае неща от кухнята. Но това не са сериозни аргументи. Донка Маргаритова е магистър по информатика. Дълги години е била помощник-директор. Смятам, че този временен пост в ПМГ е добре да се заеме от вътрешен човек, който е наясно с проблемите. Уверих се, че колегите го покрепят и приемат. Макар че, честно казано, пристигнах тук с неподписана заповед за назначаване на временен директор. Подписах я на място, след като се уверих, че колективът я приема. С изключение на Митко Цветков, но той си има право на мнение.

- Кога се очаква конкурс за титуляр в ПМГ Хасково?

От министерството обявяват едновременно конкурси за цялата страна. Смятам, че ще има обявен конкурс до два-три месеца.

Интервю на Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Ай
    Айде на конкурса
    23 -3
    19:22, 1 сеп 2016
    Айде на конкурса - почвайте да читете и за зубрите. И най-вече събирайте бънбони, че и с една точка от горе се печели! И си пригответе царски пищове!
  • 2
    Ам
    аман...
    24 -1
    21:38, 1 сеп 2016
    Та за кво ли да са оплакват хорицата като помощ от "богоизбраните" не чакат? Понякога ми е много жал за даскалята.
  • 3
    12
    1289
    27 0
    09:50, 2 сеп 2016
    Те и десет да се аргументират полза никаква г-н Панайотов.
  • 4
    Wa
    wannabee
    16 -1
    10:26, 2 сеп 2016
    Хахаха, Кмете, отдавна нямахте публични изяви :D
  • 5
    По
    познай кой
    29 0
    15:48, 2 сеп 2016
    тоя *** Панайотов докога ще изказва мнения за училищата, които някой му е подсказал. Кой смее да се обади- лошо му се пише. Браво на Митко Цветков, отстоял си е мнението- дано не остане без работа.
  • 6
    24
    2405
    18 0
    17:15, 2 сеп 2016
    Как ГЕРБ че, управлението на панайотов губят електората на учителите. Друга голяма грешка че, няма смяна на вековните директори. Пет години и да го няма.
  • 7
    За
    Защо
    21 -1
    19:41, 2 сеп 2016
    Защо в новия закон се набутаха какви ли не простотии, особено за учителите - кой ще гиоценява,как ще ги оценява, какво ще ги акредитират, обучават и не знам си кво! Ами нека да им изкарат душата на учителите - а директорите на училища - ВЕЧНИ и НЕПОКЛАТИМИ. Нали се предвиждаш мандатност за директорите. Ама не би - да не би да изпуснат кокала. Което значи само едно - директорите из цялата страна имат силно лоби във властта - че то директор на училище с честен конкурс и знания не се става! Само с познаства, отплата и царски пищови! И не само за директорите - и за т-н. експерти на РИО-РУО също МАНДАТ. Настаниха си задниците в удобни столове и забравиха какво е да те тормозят всеки ден! Тях най-вече трябва да ги оценяват и акредитират, защото са пълни некадърници, мижитурки без чест, съвест, некадърни да вземат решения и да застанат с позиция! От страх за удобните си столове! А-а-а!!!
  • 8
    Fl
    Fle
    19 -1
    19:46, 2 сеп 2016
    Страхотен бизнес е това на експертите на РИО - да си вадят допълнителни доходи от училища, и хора, които са зависими от тях, и принудени да правят "бизнес" с тях. То поне да го можеха като хората, ама те едно си знаят едно си пеят-правят! И това ако не е конфликт на интереси. Едни от други се крият от къде взимат и какво "работят"! И при Златева и при Панайотов и при всеки следващ. Ий това са нашите градски екперти по образованието - само за далавери и пари мислят, и на работното си място допълнително да заработят и припечелят! Срам нямат!
  • 9
    Ко
    Кой
    12 0
    09:43, 3 сеп 2016
    Кой ще реагира бе. Нали се говори, че Панайотов май ще им става директор. Пазят си местата хората. Ама може пък да избере общежитието, че Стайко Колев му е приятел. Сигурно затова не пенсионират и ************** - Мадам Връзки, пом.директор от 20 години. Това топло местенце е само за избрани. Нищо не вършиш съществено, само фъркаш и получаваш доста парички. На такива интересчии образованието им е последна грижа. То затова е и на такъв хал. Няма срам в тях, няма съвест. Мафия.
Последни новини