От х:

Днес в x:

79 т.дрога спрени за 46 години на „Капитан Адреево“

 

79 тона наркотици в 2 900 пратки са заловени за 46 години на ГКПП „Капитан Андреево“. Първата спряна пратка дрога на българо-турската граница е била през 1968 година.

Само през изминалите пет месеца на 2014-та година пък статистиката сочи, че на митническия пункт на най-натоварената сухопътна граница на Балканите заловените наркотични вещества и прекурсори са 1,2 т., което е рекорд за последните 12 години.

Данните бяха изнесени пред едмокласниците и година по-малките от тях ученици от училище „Д-р Петър Берон” в Свиленград от , главеният експерт в областта на борбата с наркотрафика от Централно митническо управление Анна Богданова и и.д. началника на Митница Свиленград Валери Стайков.

Инициативата за срещата е на Митницата и се проведе в рамките на Деня на отворените врати по повод отбелязването на 135 години от създаването на българските митници

Освен обаче данни за заловенат адрога , пред тийнеджърите бяха представени и видеоматериали за пагубното влияние на наркотичните вещества върху човешкия организъм и измамно лесния път от първата цигара марихуана до пристрастяването към наркотиците.

От класната стая темата бе продължена на спортната площадка в училището, където митническите кучета Ричи и Стани демонстрираха как могат да бъдат полезни на митничарите по залавянето на наркотици.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини