От х:

Днес в x:

Шоуто в сиротната Свиленградска митница продължава, пак без шеф

По всичко изглежда, че едно от най-тежките звена в системата на българските митници- Свиленградското ще остане още дълго сиротно.

Сагата ала „Търси се!“ продължава тъй като вместо да извади списък с одобрени кандидати за началник на митницата от първия-документален етап на конкурса, снощи конкурсната комисия  реши, че всъщност няма такива.

От публикувания списък на страницата на Митниците стана ясно, че документи са подали трима кандидати: вечните мераклии за шефското място Павел Лилянов и Христо Русев, които през годините вече са оглавявали ведомството, и началникът на разузнаването и анализа на риска в Свиленградската митница Димитър Зафиров.

Препъни камък към втората част на конкурса, където кандидатите развиват концепция за управлението на звеното за Здравков се оказва фактът, че представените от него документи не удостоверяват изпълнението на минималните изисквания за заемане на длъжността. Сред тях е кандидатът да има висше образование в сферата на социалните, стопанските и правните науки.

Павел Лилянов отпада, защото не е успял документално да отговори на изискването за професионален опит – 7 години и/или придобит V старши ранг, въпреки, че е бил началник на митницата в Свиленград. За сегашната позиция се изисква опит на ръководна длъжност – минимум 5 години.

Сходни като при Лилянов са забележките и мотивите за недопускането по-нататък в конкурса и за Христо Русев.

Сега предстои шефът на Агенция“ митници“ Ваньо Танов да обяви нов конкурс. А до това положение се стигна след като в началото на август служебният министър на финансите Румен Порожанов нареди прекратяване на конкурсната процедура за избор на началник на Митница Свиленград заради нередности. Тогава конкурсът беше във втория си етап, до който стигна само Врид началникът от януари до юли Валери Стайков.

За момента Митница Свиленград се управлява от доскорошния заместник – директор на Митница – Пловдив Боян Тодоров. Той е назначен със заповед за 45 дни, след изтичането им вероятно ще има нов Врид.

М.Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Св
    Свиленградски зет
    15 -4
    15:59, 16 сеп 2014
    Не съм кандидат,но имам предложение за развитието на град Свиленград.Красив и приветлив град с хубави хора и жени.Като махнем една група от тивекели и хайвани,този град може да стане красиво и удобно място за живот. За да стане този град като най-красив в България само за три години Предлагам:
    1. Преди да започнат работа, всеки митничар и капепеец да оставят по 20 лева в специална касичка с код и номер на лична карта за Общинската хазна.
    2. След смяна,всеки митничар да внася в Общинската хазна 200 евро с лична карта
    3. Всеки български турчин с двойно гражданство при влизане и излизане в и от България да оставя по 10 лева данък паръсъ за България,дето го е отгледала,изучила и направила що годе човек
    4. Всеки свиленградски зет при гостуване в града да мине през Общината и да внесе 5 лева за детски фонд.
    Всички тези средства следва да се осчетоведяват надлежно под зоркия поглед на Кмета и цялата общественост
    Всеки митничар,капепеец или зет, неизпълнил своята лепта в името на град Свиленград да бъде сниман и снимката да бъде поставена на специално табло в началото на моста с надпис : :Ти предаде града и тъщата:.
  • 2
    Ку
    куку
    1 0
    07:46, 18 сеп 2014
    Търси се, защото чакат да минат,, изборите,,Ослушват се, да се нагласят после по местата...нищо ново!

Още новини

Последни новини