От х:

Днес в x:

Митничарка с перфектен турски сред новите 20 в Свиленградската митница

Част от мераклиите за митничари на първия изпит в края на декември, миналата година

Митничарка с перфектен турски език е сред 20-те нови кадри на Митница Свиленград, назначени на щат след конкурс.

Избраните минаха през сито-документално и на препитване в рамките на месец. Имената им обаче вече са абсолютно ясни и дори служители от ведомството вече им прозвъняват по телефона, за да си подготвят документите за започването на работа.

Според статистиката, 20-те избраници на изпитната комисия, председателствана от вр.и.д. началник на Свиленградското митническо звено Тодор Караиванов, са се преборили с още 221 кандидата. След писмения изпит до интервю стигнаха 128 мераклии за митничари.

Новите 20 митничари в Свиленградската митница са масово икономисти, но редиците им оцветяват и трима юристи. Средната възраст начинаещите  инспектори е около 27 години. Мъжете спрямо жените са 14:6.

Седем от новоназначените са от Свиленград, от Харманли са двама, от Любимец-един. Десет от нови митничари са от други градове в Южна България, сред които Кърджали и Симеоновград.

След депозирането на заявленията за постъпване на работа в митническото ведомство, всички ще минат за 7 месеца теоретични и практически модули в Националния учебен център на Агенция „Митници“.

В тeриториалното митническо управление -Свиленград все още има вакантни места. Едното от тях е за началник на сектор „Административнонаказателни дейности и разследващи органи” в отдел „Митническо разузнаване и разследване”. За него вече има обявен конкурс. Минималните изисквания към кандидатите са да са с висше образование в областта на социалните, стопанските и правните науки, природните, математиката и информатиката, техническите науки или сигурността и отбраната. Кандидатите трябва да имат и професионален опит – 4 години.

 

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Vc
    VCHE MITNICHAR
    12 -6
    13:02, 15 яну 2015
    Супер сега почвам да ги бруля гастарбаитерите :д
  • 2
    Ра
    РАНО ИЛИ КЪСНО
    13 -3
    14:06, 15 яну 2015
    а колко им е коефициента на интелигентност ?
    • Ту
      Турчин
      1 -4
      21:00, 15 яну 2015
      Със сигурност по-вече от твоя.
  • 3
    На
    наивник
    17 -4
    14:59, 15 яну 2015
    14 кандидата от далечни градве,за 540 лв заплата,икономистчета.ТОШЕ,защо пълниш митниците с такива като теб и танов,дето не могат да смятат?
  • 4
    Di
    dido_1421339595
    4 -4
    18:29, 15 яну 2015
    toshp paya sa ddokaza kato korumpirana i alchna licnost.shte napylni djobovete s kapepenski parichki.sega i konkursa za shef na choveshki resursi v aenciaytta shte reshata s starata shefka-elena kirilova.golqm tandem sa
  • 5
    Ко
    коментатор
    7 -1
    10:26, 16 яну 2015
    Много важна новина. 50 % от населението в района е с перфектен турски. Това ли са знанията които ви впечатляват?

Още новини

Последни новини