От х:

Днес в x:

По Е-80 гонят дявола с амулети


Най-катастрофаджийското село в Хасковско, Подкрепа, гони уроките с поставен на видно място автомобил потрошен от катастрофа. Скромна корсичка без колела и с поомачкана предница е поставена на трупчета на пресечка към международния Е-80, а злото е затиснато с голям камък сложен на тавана. В интерес на истината количката не изглежка кой знае колко пострадала и поне може да се оползотвори за скрап и някоя друга част, но май в Подкрепа са решили да я държат като амулет с който да отблъскват злите сили зад волана. И да респектират поне местните шофьори. Никой в селото не се надява че ще превъзпита преминаващите, мнозинството от които чужденци, но смятат за необходимо да напомнят поне на своите какво ги дебне на пътя. Не става ясно при какъв точно инцидент е пострадал макета, но било сигурно че е на Е-80 разясни един минувач. Собственикът бил „един от Хасково“.

Подкрепа е първото село след Хасково по пътя на смъртта Е-80. Международната артерия към южната граница е арена на едни от най-кървавите и зловещи катастрофи в България, с характерното участие на гастарбайтери и тираджии. Ежегодно на този път умират хора. Участъкът през селото пък е високо рисков, защото е прав като стрела и мами за висока скорост. Заради нея селцето е виждало какво ли не-тирове влезли в къщи, сринати тухлени стени, челни удари, сблъсъци отзад-напред заради липса на дистанция и ударени пешеходци. За щастие, скоро местен жител не е бил раняван сериозно.

Което не може да се каже за пътищата по България. За има няма 15 дни по републиканската пътна мрежа са станали 194 инцидента с 13 убити, съобщава КАТ. Към жертвите на войната по пътищата се добавят още 242 ранени. Хасковския принос и то само от последния ден е двама ранени. 55-годишен от Хасково пострада на път за Тополовград след като заради несъобразена скорост изтървал пътя пресякъл насрещното и се забил в зимен скат. Ранил лявата ръка и главата си. Вместо скат, дърво се е оказало не на място за 65-годишна хасковлийка отиваща вчера към ханче Клокотница. Пак заради несъобразена скорост и пренебрегване релефа на пътя, хасковлийката губи контрол над колата си. Подобно на колегата от Тополовградско и тя пофлиртувала със смъртта, като влязла в насрещното, където за нейно щастие нямало друга кола. Вместо това имало крайпътно дърво, където маздата се забила с висока скорост. Шофьорката е със счупен крак и контузии по тялото. Настанена е в болницата без опасност за живота.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини