От х:

Днес в x:

Тодор Караиванов поема Свиленградската митница за 45 дни

Ексначалникът на Свиленградската Митница Тодор Караиванов се връща на поста от понеделник отново.

Той потвърди новината за haskovo.net и уточни, че засега ще управлява тежкото Митническо южно звено не като титуляр, а само с командировъчна заповед за 45 дни.

Митница Свиленград е единствената във ведомството без титуляр вече година и половина.

Миналото лято постът бе овакантен, когато Тодор Караиванов бе преназначен като експерт в дирекция „Митническо разследване и разузнаване“ в Централното митническо управление в София.

От тогава до сега се наредиха един куп временно изпълняващи длъжността, като един от тях -Валери Стайков имаше всички качества и шансове да остане и постоянно на поста.

С идването на Служебното правителство обаче беше спрян конкурса, в етап, до който единствено Стайков беше стигнал, с мотив, че има нарушения по процедурата.

С връщането си на бял кон отново начело на Митниците Ваньо Танов обяви нов конкурс за челното място в Свиленградското ведомство. Трима кандидати се явиха на конкурса в документалния му етап, но се оказа, че нито един от тях не покрива изискванията.

Това доведе отново до оголване в ръководството и се наложи пловдивско подкрепление в лицето на заместник – директор на Митница – Пловдив Боян Тодоров, който също беше назначен със заповед за 45 дни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини