От х:

Днес в x:

Стамболово ще устройва бежанци с европари

Община Стамболово спечели проект за интегриране на бежанците

Макар повечето от общините в региона да не иска да чуят за бежанците, в община Стамболово намериха начин да извлекат полза от тях, освен чрез отдаването под наем на къщи от селата в общината. С помощта на европейски проект Стамболово създаде и оборудва информационен център за интеграция на граждани на трети държави, който има за цел да подобри достъпа до услуги, работа и образование на Граждани на трети държави/ГТД/. В рамките на проекта е създаден и информационен уебсайт за нуждите на ГТД.
Информационният център ще спомогне за успешната социална, психологическа, икономическа и културна адаптация и интеграция на бежанците в област Хасково, надяват се от Стамболово. Една от главните цели на Центъра е да запознае имигрантите за правата и задълженията им на територията на Република България, както и да ги улесни в достъпа до институции.

Проектът се финансира по „Интегрирана схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ“ на ЕС , целяща внедряване в практиката на България на основните принципи по интеграцията на имигрантите в Европейския съюз.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини