От х:

Днес в x:

Наградиха три млади поетеси от „Рими на Белоногата“

Светлана Николова награждава победителка в конкурса Анелия Стойчева (вляво)

3 млади поетеси от Харманли бяха наградени от първия областен конкурс на поетичен клуб „Рими от Белоногата”. Първата награда заслужено получи Анелия Стойчева от местното ОУ „Иван Вазов”, второто място е за стихотворението на Марина Владимирова от същото школо. Третата награда журито присъди на Станимира Гарванова от СОУ „Неофит Рилски”. Специалната награда на организаторите на конкурса получи Магдалена Терзиева, която е ученичка в 11 клас в местната гимназия. На всички таланти бяха връчени грамоти от поетичния клуб. Общият награден фонд на конкурса бе в размер на 280 лв. Парите са предоставени от местни бизнесмени.

Призьорите в поетичния конкурс бяха определени от компетентно жури - Георги Николов - поет, журналист и PR на община Харманли, Тодор Кръшков - писател, филолог и журналист, главен редактор на информационен сайт Haskovo.net и Светлана Николова - филолог, журналист и PR на Областна администрация Хасково. В надпреварата участваха ученици от цялата област, които писаха по богатата за интерпретации тема „Светът е мост”.

Талантите бяха наградени на тържествена церемония снощи в Културния център в Града на белоногата. Специален поздрав към наградените и към всички участници в конкурса отправи областният управител Кадир Исов. Събитието бе уважено и от кмета на общината Михаил Лисков.

Приветствие към присъстващите отправи и основателката на поетичен клуб „Рими от Белоногата” Светлана Николова. „Изключително се радвам да видя тази препълнена зала. Изключително се радвам да видя толкова много усмихнати детски лица – може сред тях да са новите големи поети на България. Искрено ви го желая, мили деца, защото животът не винаги е поезия, но поезията е живот”. Партньор на начинанието вчера бе Информационна агенция „Сакарнюз”.

Амбицията на организаторите е този конкурс за стане ежегоден, за да могат хората с поетична душа от Харманли и областта да покажат своя талант.

За доброто настроение на гостите се погрижиха възпитаниците на ОЗД „Ален мак” и певците от ДВГ „Щастливци”. Церемонията приключи с мини-рецитал на седмокласници от ОУ „Иван Вазов” със стихове за Харманли, писани от възпитаници на училището през годините.

Haskovo.net

Второто място е за Марина Владимирова
Третото място е за Станимира Гарванова
Областният управител Кадир Исов поздрави призьорите

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини