От х:

Днес в x:

Безработни шерифи ще ни пазят от Дивия запад по селата

Полиция и жандармерия влезе в Узунджово още на 10-ти февруари, но положението там не се е подобрило

130 трайно безработни ще станат нещо като шерифи и ще ни охраняват от кражбите по селата в Хасковско. Така наречените пазач-сътрудници ще помагат на полицията и местната власт по слагане на юзди на битовата престъпност в малките населени места. Въпреки че от 10-ти февруари за там масово се изнесе родната полиция и жандармерия, Дивия запад по селата не престава-краде се на поразия и почти ежедневно. Единственото село, в което май не се краде е хасковското Долно Войводино, където на крадливия контингент не му се налага-дава се каквото му трябва, включително и цяло училище. Те пък гласуват за когото трябва.

В други 10 хасковски села обаче няма налице такава сделка и там селската собственост продължава безвъзмездно да сменя притежателя си. Престъпните оазиси в общината са Узунджово, Нова надежда, Динево, Брягово, Книжовник, Малево, Кр. Поле, Елена, Николово и Тракиец. Там ще бъдат ангажирани поне 30, а може и повече от доброволните сътрудници на полицията. Целта е хем да се намери работа на безработните в общината, хем да се отменят униформените за битката им с едрата престъпност. Иначе „шерифи“ ще има в общо 60 села в областта.

Пазач-сътрудниците са наети по списъци подадени от Бюрата по труда в съответната община. Условията са били лицето да е регистрирано там и редовно да се е подписвало, както и да има чисто криминално минало.


Реализацията на програмата ще осигури работа и доходи от труд на безработни лица, а от друга – ще допринесе за подобряване на сигурността и опазване на обществения ред в страната, вярват лансиращите програмата министрества на труда и социалната политика и на вътрешните работи. През 2014 г. по програмата ще се разкрият 5000 работни места, на които ще бъдат наети безработни лица за срок до 8 месеца.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини