От х:

Днес в x:

Още един добър ден в офиса: Григор е на 1/2-финал в Рим

Григор продължава да мачка в Рим

Григор Димитров записа още един „добър ден в офиса“ след като си подари класиране за полуфинала на турнира от серията Мастърс в Рим. На 1/4-финала хасковлията разби в първия сет немският ветеран Томи Хаас с 6:2, който после се отказа от доиграване на мача заради проблеми със сервиращото рамо. Победата означава че Гришо се изкачва до рекордното за него 12-то място в световната ранглистта. Това е и първият му 1/2-финал на турнир от този ранг. Или както се изрази хасковлията след сензационната му победа над Томаш Бердих предния кръг - “просто един добър ден в офиса“.

Добрите дни и добрите новини може да продължат и в следващия кръг, където срещу хасковлията ще застанат един измежду Рафаел Надал и Анди Мъри. Григор има победа над Мъри, това е най-неудобната настилка на шотландеца, който на всичкото отгоре се завръща след продължителна травма и още търси най-добрата си форма. От нея е далеч така наречения „крал на клея“ Надал, който регистрира сензационни загуби и то именно на тази настилка, а точно на този турнир се забърка в критични трисетови двубои с играчи, които иначе никога не са го затруднявали. Макар да няма победа срещу Надал, Григор винаги го е изправял до стената и е печелил поне по 1 сет срещу него, включително и когато бе едва на 17 години. В последната им среща испанецът определено имаше много късмет след като Григор му поведе с 1:0 сета, а Надал обърна с 2 тайбрека, в които нашият имаше сетболи.

В случай, че Димитров спечели турнира, си гарантира дебют в топ-10 на световната ранглиста. За днешният си рожден ден пък хасковлията си подари чек за 135 480 евро с достигането до този етап от борбата.


Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини