От х:

Днес в x:

Хасково с двама милионери за 2013-та година

Хасково декларира двама милионери в тазгодишната данъчна кампания

Двама хасковлии повишиха средното ниво на доходите в региона като декларираха, че са заработили по над 1 млн лева за предходната 2013-та година. Става дума за физически лица, а не фирми, уточняват от Данъчното, като любопитното е, че доходите са формирани от извънтрудови взаимоотношения. В тази графа попадат всички хонорари от консултантски дейности и услуги, сред които са парите за преводи, адвокатски хонорари, такива за нотариусите и други.

Единият от консултантите е заработил малко над 1 600 000 лева, с което се нарежда на 69-то място сред българските милионери, които са общо 147 в страната. Другият го е раздавал по-скромно, като е получил „само“ 1 млн и 22 хиляди лева. Интересното е, че по трудови правоотношения първия милионер е спечелил само 30 хиляди лева. Дори и така приходите му са поне 5 пъти по големи от средните заплати за региона, които според националната статистика са малко над 500 лв на месец или 6-7 хиляди годишно. Това отреждаше на Хасковско предпоследно място в страната, но вероятно милионерите ще вдигнат региона в тази класация.

Героите на труда и на неговото заплащане, цъфнаха след анализа на подадените годишни данъчни деклараци за физически лица, чийто краен срок бе 30-ти април. Общо деклариралите се в офиса на НАП в Хасково са 21 хиляди, като за разлика от предходни кампании, този път всичко е приключило спокойно. Данните от компютърните системи за управление на опашките сочат, че най-дълго чакащите клиенти в последния ден от кампанията са били обслужени за по-малко от 20 минути, похвалиха се от НАП.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини