От х:

Днес в x:

Сняг се сипе над България, в Хасково по-късно

Хасково, януари 2013-а. Утре гледката вероятно ще е същата, а може и да е още по-бяла

Зимата най-после дойде тази нощ. Макар с огромно закъснение, снегът започна да се сипе над България. Северните райони на страната осъмнаха в бяла пелена. Там има и най-много сняг тази сутрин. Планините в Западна България също са побелели. Очаква се до края на деня на места снежната покривка да стигне 15-20 сантиметра.

В Хасковско валежите все още са само от дъжд. Според местната синоптична станция обаче привечер, най-късно през нощта дъждът ще преминава в сняг.

Ще се образува снежна покривка. Вятърът ще е умерен. Температурите в събота сутринта в областта са между 3° и 5°, а през деня ще останат без съществена промяна, достигайки до 7-8 градуса в различните части на региона. За Хасково и Харманли ще са около 7 над нулата, по на юг - в Свиленград и Любимец с около един градус нагоре.


Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен в областите-Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра и Шумен. Оранжев код за силен вятър и валежи е обявен в Добрич, Варна и Бургас.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини