От х:

Днес в x:

Второкласник разрязан с ножица, на шега

В "Паисий" обичат до играят, но понякога става играчка-плачка

Второкласник от СОУ „Паисий Хилендарски“ днес се прибра от училище с разрязана от ножица ръка след стълкновение със съученик. За случая сигнализираха родители на деца от школото. По думите им, нападателят е дете от същия 2 Б клас, което и друг път е проявявало агресия към своите съученици. В резултат на инцидента пострадалият второкласник е бил превързван от медицинското лице в училище и впоследствие изпратен вкъщи. Разгневените родители твърдят, че те предупреждавали по-рано класната Вяра Желязкова за опасността от инциденти с въпросното дете, но тя не обърнала достатъчно внимание. Те я винят че с нейното бездействие е допринесла за днешния инцидент, който можел при друго стечение на обстоятелствата да доведе до много по-сериозни последствия. Подателите на сигнала твърдят, че децата от този клас изпитват основателен страх да отиват в училище и се оплакват, че липсват адекватни мерки за решаване на проблема.

Инцидентът бе потвърден от директора на СОУ „Паисий Хилендарски“ Нина Стайкова. Тя обаче му придаде характер на обичайна детска разправия, която завършила с лека драскотина. Децата се „посбутали“ в междучасието и без умисъл едното наранило с ножица другото. Използването на подобен опасен предмет бе омаловажено и извадено от контекста на боя. Детето случайно държало ножица и без да иска порязало другото.

За щастие, без да иска не му е извадило окото.

Мерките които са взети, са разговори между двете деца и техните родители с педагогическия съветник на СОУ-то. Всички изяснили ситуацията и се разбрали, сподели г-жа Стайкова. Това се отнася главно за родителите на пострадалото дете, които са се отказали да подават жалба.  За останалите обаче "изясняването" не е било успокоително, след като бе потърсено съдействието на медиите.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Последни новини