От х:

Днес в x:

Прецакаха Михайлова за шеф на Механото ?

За кратко време Милена Михайлова успя да реши доста проблеми в Механото, но това явно се оказа недостатъчно

Считаната за сигурна нова директорка на хасковската гимназия по Механо и електротехника Милена Михайлова няма да заеме този пост. По наша информация директор ще е учителят по английски в Механото Георги Славов. Шефката на таксиметровата фирма „М-комфорт“е била класирана втора, въпреки че по наша информация в края на ноември е била уведомена с бележка, че е класирана за директор на гимназията. Михайлова днес бе в болнични и заяви, че не знае нищо за окончателния развой на директорския конкурс, проведен още на 18-ти ноември в София.

Две седмици след финалното интервю изскочи информацията, че всъщност Михайлова и Славов имат равен брой точки и ще се гледат стажа и квалификациите. 60-годишният Славов има повече активи. Странното в случая е, че той се е явявал на конкурс за повече от едно училище, но за другите не е класиран. Даже в димитровградската гимназия „Капитан Петко войвода“ няма НИТО един издържал конкурса. А за там са се явили и кандидати, които са спечелили в други училища.

Със сигурност директор на гимназията по Автотранспорт е Донка Станчева, доскорошна учителка по информатика в хасковската ФСГ и настояща съпруга на зам.-областния управител Иван Станчев.

По-рано през деня се разбра, че новият директор на харманлийското „П. Р. Славейков“ е Митко Димитров, за когото има обвинения, че е спечелил поста с политическо кадруване. Там положението е стигнало до бунт – утре в 9 часа недоволни педагози ще правят жива верига пред школото за недопускане на натрапения им директор.

Заповедите за назначаване на новите директори вече са разписани, макар странното е, че победителите не са оповестени официално на страницата на МОН. При опит за потвърждение в регионалния инспекторат установихме, че шефката на местната просвета Мариела Златева пътува заедно със зам.-министъра на образованието Мукаддес Налбант към Ивайловград за честване на 100-годишнина на местно училище. Очаква се утре зам.-министърът да връчи лично заповедите на печелившите.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини