От х:

Днес в x:

Мариана Вълчева поема от днес Регионалната екоинспекция

Мариана Вълчева е новият директор на Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите в Хасково. От днес тя вече е на работа. Встъпва в длъжност след като спечели, обявения от Министерството на околната среда и водите конкурс.

Вълчева е с дългогодишен опит в работата в администрацията. Тя е била на експертни позиции в Регионалните екоинспекции в Хасково, на длъжност „връзки с обществеността“ и в Бургас, като експерт „Натура 2000“. През последните години е една от водещите фигури в работата на Българското дружество за защита на птиците.

В следващите дни Мариана Вълчева ще представи вижданията си за развитие на РИОСВ-Хасково, коментира тя за Haskovo.net.

Нейното назначение идва след поредица от рокади в директорския кабинет на РИОСВ-Хасково. От края на февруари до този момент инспекцията се ръководеше от временно изпълняващата длъжността Мариана Колева, която оглавява дирекция „Контролна и превантивна дейност“ в РИОСВ. До назначението й се стигна след като титулярният шеф на екоинспекцията Наталия Пачеманова беше отстранена от МОСВ след установени нарушения и сериозни пропуски по прилагане на екологичното законодателство.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини