От х:

Днес в x:

700 музиканти на сцената в читалище „Заря“ в Празника на младия талант

    Около 700 деца ще се включат в 16-ия Празник на младия талант преглед на музикалните школи от Южна България. Събитието ще се проведе на 6 май в хасковското читалище „Заря“, съобщи секретарят Александър Милушев.

    Участниците са от около 10 музикални школи – Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Нова Загора, Хасково, Димитровград, Харманли, Свиленград. Изпълнителите ще се представят отборно. Те могат да представят изпълнение до 25 минути на пиано, китара, цигулка, флейта, кларинет, тромпет, популярна музика.

    Празникът ще започне в 11 часа в събота. Тогава публично ще бъде изтеглен жребият за участие. В края на деня ще има награждаване на школите – за първо, второ и трето място, включително и за преподавателите им. Предвидени са и индивидуални призове – златен, сребърен и бронзов медал за деца, представили се достойно в музикалния фестивал. Ще бъдат връчени и две допълнителни награди на името на двама от основателите – Гаро Балтаян от Пловдив в категория цигулка и на покойния Веселин Джанкардашлийски от Чирпан в категория акордеон.

    „Целта на изявата е да популяризираме класическите инструменти“, каза секретарят на читалище „Заря“ Александър Милушев, който е третият основател на фестивала.

    Председател на журито ще е Нели Попова-Коева – директор на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ в Пловдив. В състава на оценителите ще бъде Нели Ангелова – диригент на Духов оркестър Хасково.

    Хасково ще бъде представен от три музикални школи – „Манол Иванов“ при читалище „Заря“, музикалната школа при Младежки център и частна школа по цигулка с преподавател Маргарита Кудинова.

    Празникът на младия талант е част от програмата за 165-годишнината на читалище „Заря“. Входът е свободен.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини