От х:

Днес в x:

Нарушения на туроператори, засечени на границата ни с Турция

Нарушения на туроператори и превозвачи са засечени на границата ни с Турция на пункта „Капитан Андреево" при проверки на властите на първи май. При проследяването за установяване на нелоялни практики при организираните пътувания са проверени общо 32 автобуса, пристигащи от Турция в страната, съобщават от Министерството на туризма.

Обобщението от инспекцията показва, че във всички превозни средства е имало организирани групи.

Сред нарушенията е липсата на ваучерите на туристите при трима туроператори. От тях ще бъде изискано да ги представят в Комисията за защита на потребителите.

При 8 от автобусите са липсвали договори с пътниците. За едно от превозните средства не е предоставено удостоверение за извършване на туроператорска дейност. За от автобусите е нямал застраховката „Отговорност на туроператора“ и тя не е била въведена в Националния туристически регистър

При други 3 от случаите са липсвали договори между превозвача и туроператорите.

При един от туроператорите е установена нелоялна търговска практика. Автобусът с организираната група се е движил с табела за превоз, която не е била с неговото име.

При проврката от 0ИА „Автомобилна администрация“ са съставени 5 акта за установяване на административно нарушение при превозвачите, като на един от автобусите бяха свалени регистрационните номера.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини