От х:

Днес в x:

250 от Хасково ги боли за Орешарски, ДПС в нелегалност

Подкрепата за любимите политици стига понякога до крайности, както бе през лятото

Поне 250 хасковски социалисти ще тръгнат утре за София за общонационалния митинг в подкрепа на правителството на Орешарски. Автобусите, които ще извозват мераклиите да викат за премиера ще тръгнат сутринта в 6 h от спирката пред „Младежкия дом“. Много още щели да пътуват с лични автомобили, уточни лидерът на младежкото БСП в Хасково Нина Стойчева. Самата тя щяла да ходи с кола. Към хасковското подкрепление ще се присъединят и поне още 100 души от „земляческата“ организация. Земляческа означавало хасковлии, които живеят в София, но се числят към местната червена структура.

Митингът ще се проведе под надслов „Да на свободата, Не на омразата“. Той ще започне в 12.00 часа на Орлов мост, а после се предвижда шествие по бул. "Цар Освободител", до сградата на Министерски съвет, обявяват от пресцентъра на БСП. За качествено отразяване на събитието, социалистите дават координатите на сателит, който ще излъчва директно проявата. Ако някой имал проблеми със сигнала, да се обади на дежурния инженер, препоръчват от пресцентъра.

В събитието трябва да участват масово и симпатизантите на съуправляващите от ДПС, но отговорните фактори на коалиционния партньор в Хасково излязоха в нелегалност и така и не вдигнаха телефони за да дадат количествени измерения на подкрепата си за протеста.

По вътрешна информация, депесарската подкрепа от региона ще се крепи на автобуси от общините Стамболово и Минерални бани. Макар и непотвърдено официално се знае, че утре три автобуса тръгват в 7 часа от зала Спартак в Хасково.

ДПС чака основната си агитка за протеста от Кърджалийско, откъдето бе и главния контингент за контрапротестите през лятото. Тогава двата митинга в София, „За“ и „Против“ правителството се надвикваха по улиците на столицата.

Сега обаче в меренето на мускули ще има нов елемент. Началната точка на протеста Орлов мост, е запазена територия на футболните агитки на Левски и ЦСКА, които по традиция се събират преди мачовете между двата отбора. Случайно или не утре е първият двубой между двата гранда за купата на България. Преди дербитата, пак по традиция, ултрасите си спретват по един бой за загрявка. Столичните ченгета толкова са свикнали с това, че се намесват само в краен случай. За разгневените/и подпийнали/ фенове не е толкова важно защо бият, стига да има кого да бият. Обаче сега могат да си намерят общ враг. Агитките на двата отбора разпространиха декларация, в която категорично се обявяват срещу готвения протест.

Чака ни интересна събота.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини