От х:

Днес в x:

Ремонтират сгради за още хиляди нелегални имигранти

Ремонтират се сградите в най-горната част на бившата казарма

Ударен ремонт на сградите на изоставените казарми в Харманли трябва да пригоди помещения за още 650 сирийски бежанци, съобщават от областна администрация в Хасково.  Проверката на място обаче установи, че се работи върху огромен сграден фонд. По думите на шефа на строителната фирма, извършваща ремонта Юзджан Мехмед от Джебел, казали му че тук ще се настаняват няколко хиляди бежанци. Неговата „Мерджан строй“ с регистрация гр. Кърджали обещала да приключи с ремонта до Коледа. Вече са оправени покривите на сградите на бившия танков батальон, кашишка рота и помещенията, в които са били старшини школниците. Предстои замазване, боядисване, слагане на нови дограми и оправяне на ВиК инсталациите. Ток в помещенията вече имало. Сградите се намират в най-горната част на бившите казарми, над сега съществуващият бежански лагер.

Мехмед отказа да каже на каква сума възлиза обществената поръчка за ремонта, но „не било малко“ . Работниците му бачкаха две смени, без почивен ден.

В ремонтираните помещения бежанците ще се отопляват с твърдо гориво. На настаняваните във фургони и палатки вече са раздадени електрически печки. Към днешна дата в центъра са настанени 1100 души, 400 от които в палатки. Предприети са мерки от страна на Община Харманли за разкриване на обект за продажба на стоки от първа необходимост. Магазинът ще се стопанисва от РКС Харманли.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини