От х:

Днес в x:

След обучение: Цанков е новия МВР-шеф в Хасково

Цанков-обучен и готов за действие

Ангел Цанков е новият директор на ОД на МВР Хасково. Днес той бе официално представен от зам.директора на ГД”Национална полиция” Константин Димитров. Полицейският шеф дойде в Хасково в 5 без 20 следобед, а назначението на Цанков стана 10 минути по-късно. Чакаше се лично главсекът на МВР Светлозар Лазаров, но студентските протести го закотвиха в София.

На поста Цанков заменя досегашният директор Петьо Петров, който става директор на резерва на МВР, каквото и да означава това. Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев бе обявил, че го пенсионира, макар Петров да няма възрастта за пенсия. 

Справка със старите кримки в полицията изясни що е резерв в МВР. Човекът в него седи на разпореждане и чака да го потърсят за нещо. Не е ясно с какво точно ще се занимава, защото поне 20 години в хасковската полиция не е имало "директор в резерва". По неофициална информация, в резерва едно ченге може да стои до 6 месеца, после си отива.

Историята за пенсионирането на Петров не бе единственото странно послание, което министър Йовчев обяви от ефира на национална медия в събота. Тогава той анонсира, че новият директор на областната полиция ще заеме поста след „проведено обучение“. Не стана ясно на какво точно е обучаван Цанков, който е в системата от 1990-та година. В кариерата си е бил полицай, младши разузнавач и разузнавач. Преди 10 години е оглавявал РУП Харманли. От 2006-та година е в Хасково, като началник регионално звено "Полиция". Същата година е произведен в началник отдел “Опазване на обществения ред и превенция” към областната дирекция на МВР-Хасково, пост на който бе до днес. 

Приоритетите на новия шеф бяха ясно начертани от комисар Константин Димитров : “Ръководството на МВР очаква конкретни действия по линия на контрабандата, измамите с ДДС и акцизите”. Старши комисар Константин Димитров добави още, че основния акцент в предстоящата работа, както на национално, така и на регионално ниво е ефективната борба с битовата и организирана престъпност и установяване на добър обществен ред за гражданите.

Нещо в което нашата полиция куцаше. В последните години в областният град бяха подпалени десетки коли, а така и нямаше задържан. В последните месеци пък бяха обрани повече от 60 лични автомобила на граждани, вероятно от пътуваща банда джамбази, но престъпленията си останаха неразкрити. Въпреки успокояващите статистики, по мненията на хасковлии битовата престъпност в града е огромна и продължава да се увеличава.

Г.Христов

Бившият разузнавач ще оправя хасковската полиция
Розовото вече не е на мода. Петров отива в резерва
Днешното предаване на властта: Комисар Димитров връчва заповедта на Ангел Цанков
Кой сега е №1 ? Въпросът е от назначаването на Петров на 4-ти септември 2009-та година
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини