От х:

Днес в x:

ДСБ: Хасково доказва, че в България на власт e мафията

Радан Кънев/в средата/ и Деница Сачева смятат падането на правителството за "неизбежно"

Липсата на областен управител в Хасково от толкова дълго време показва, че в България няма публична власт. Държавата се управлява от мафиотски кръг. Това заяви лидерът на ДСБ Радан Кънев, който днес посети в Хасково като част от политическата си обиколка из страната. Хасково бе определен като „симптоматичен“ град. „4 месеца да не можеш да спазариш един областен управител означава, че властта е безсилна изначало“ обясни Кънев. Той определи падането на кабинета на Орешарски като „неизбежно“. За да посрещне достойно това събитие, ДСБ насърчава местните си структури да работят съвместно с партиите от реформаторския блок. Според Кънев РБ няма да работи с Бойко, защото неговата партия се провали в 4-те основни приоритета на костовистите - правосъдие, икономическо развитие, административна реформа и свободна медийна среда. „Ако приемем това, ще изменим на принципите си“ обясни Кънев.

Водачът на листата от Хасково Деница Сачева пък окачестви настоящите депутати от Хасково за неспособни да решат проблемите на региона. Както ги вижда тя, това са безработица, стагнираща икономика и „етнически проблеми“. На въпрос кое смята за етнически проблем в региона, Сачева отклони темата към бежанците. Явно един от бъдещите проблеми с тях ще бъде точно етнически, според виждането на Костовите хора.


ДСБ даде и отговор на въпроса защо протестите срещу настоящото правителство са само в София. Защото в провинцията има много малко икономически независими хора. Бизнесът е плътно обвързан с властта, а мнозинството работни места се осигуряват от администрацията, на принципа на шуробаджанащината. Частните фирми също са зависими от местната власт, което ограничава и тяхната свобода.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини