От х:

Днес в x:

Капитанът позна: „Хасково” прегази „Калиакра

Хасково бяха неудържими

Ние сме по добрите и ще ги смачкаме! Това отговори на Haskovo.net капитанът на ФК "Хасково" Недялко Хубенов на пресконференция на Ямача в сряда по повод гостуването на най-сериозния претендент за първото място в Б група "Калиакра" от Каварна. Така и стана-хасковлии прегазиха опонента на собствения му стадион с 2:0, като удариха греда и изтърваха още поне 2 чисти положения. С оглед манталитета на отборите в Б група, чиято смелост стига само до табелата на родното им място, победа като гост се счита за чудо. Но: „Ние сме българският Атлетик Билбао” каза още Хубенов. Имаше предвид, че момчетата ни са местни и играят за чест, за разлика от скъпо платените легионери.

Освен със сърце, момчетата на треньора Димчо Ненов надиграха съперника и с футбол. Хасковлии си подаваха по-точно. Бяха агресивни и дисциплинирани, видимо боравеха по-добре с топката. И спечелиха 2/3 от всички единоборства в мача. Те поеха контрола на срещата още от начало. След хаотичен домакински натиск за 10-тина минути, гостите започнаха да атакуват опасно. В 19-тата минута Владислав Узунов вкара чудесен гол с изстрел по диагонала. Пак Узунов тресна греда през второто полувреме. Домакините също имаха своите шансове, но стреляха неточно. В няколко случая пък като че ли самите нападатели на Каварна си попречиха да изравнят резултата. Имаха и малшанс - удариха страничната греда, пропускаха да отбележат при ситуации 1:1 срещу вратаря. За разлика от тях хасковлии не се лакомяха. Три минути преди края Недялко Хубенов излезе на чиста стрелкова позиция. Но не стреля, а чукна топката вдясно на отлично пласиралия се съотборник Плахов, който нямаше как да сбърка на почти празна врата - 2:0 за Хасково.

Това бе първо поражение за Калиакра който остава на второто място с 11 точки. Хасково се откъсна напред с 15. Отборът от Ямача има впечатляващия баланс от 5 победи от 6 изиграни мача. Още по-впечатляващото е, че 3 от тези победи са на чужд терен.

Г.Христов

Недялко Хубенов/в червено/ удържа на думата си
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини