От х:

Днес в x:

Искендер скочи на владиката, бавел им църквите

Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер скочи на пловдивския митрополит Николай заради забавено съгласуване на проекти за ремонт на църкви. Гневът на Искендер избухна на сесия на Общинския съвет в Баните. Това е „абсолютно некоректно и безотговорно отношение“, заяви кметът на Баните, цитиран в официалния сайт на общината. Управникът се ядосал на дядо Николай, защото не бил излязъл със становище по нито една от разработките на Баните за ремонт на храмовете. Община Минерални бани кандидатства с проект за ремонт и реконструкция на църквата „Успение Богородично” в с. Татарево, съобщи Искендер. Проектът е по Програмата за развитие на селските райони. „Това е поредният проект за ремонт на храм, който внасяме, но имаме много сериозни проблеми с пловдивския митрополит Николай. Не мога да кажа, че става въпрос за директен отказ от негова страна, но просто няма никакво становище по проектите ни и заради това имаме ужасно закъснение“, бесен е Искендер.

Някак си много мудно вървят нещата”, казва кметът и добавя, че не приема оправдание с липсата на време от страна на владиката.

Мюмюн Искендер подчертава, че държи църквите и джамиите в община Минерални бани да бъдат ремонтирани.

Заради ситуацията Мюмюн Искендер търси подкрепа от съветниците и поиска от тях да влязат в ролята на преговарящи с митрополит Николай като изпратят група, която да го посети в покоите му и да го придума да подпише по-скоро.

Вероятно обаче въпростите ще бъдат решени до няколко дни. За утре била насрочена една от срещите с митрополит Николай за по-старите проекти. В понеделник преговорите ще бъдат подновени, съобщи в късния следобед по телефона Мюмюн Искендер. Кметът се  зарече, че ако получи съдействие от владиката, ще направи проекти за ремонт на всички църкви в общината.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини