От х:

Днес в x:

Зала за 800 фена вдигат в Баните

Община Минерални бани вече разполага с проект за голяма закрита спортна зала. Съоръжението ще е на площ от 8 декара в двора на училището.

Модерната спортна база ще е оборудвана за различни дисциплини. В нея ще могат да се провеждат състезания по хандбал, волейбол, както и по мини футбол, съобщи кметът на Баните Мюмюн Искендер. Според първоначалните изчисления за изграждането на интерактивната зала с места за 800 зрители ще са необходими около 5 млн.лв. Те ще се търсят по някоя от Европейските програмите през спортното министерство. С ведомството вече са водени разговори и оттам са обещали съдействие, коментира кметът Искендер.

Новината идва в навечерието на 30-тата годишнина от обявяването на Минерални бани за общински център.

По този повод администрацията стяга Празник на минералната вода, здравето и красотата на 31 август. Тържествата стартират с мини маратон, който ще тръгне от Хасково и ще финишира в Баните. Още от сутринта на откритата сцена в центъра ще се изявяват читалищните клубове от Минерални бани и съседните общини.

Гвоздеят на програмата е концерта на шест от именитите поп-фолк изпълнители.

Освен за празничното настроение обаче в Баните работят усилено и по събирането на стари снимки с изгледи от общината, които да бъдат подредени в изложбените зали на двата информационни центрове, които предстои да бъдат открити по спечелени от общината проекти.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини