От х:

Днес в x:

Пожарът опасно близо до Равна гора

Няколко екипа на пожарната са в центъра на Свиленграското с. Равна гора заради пожара, който е опасно близо до населеното място, потвърдиха от областната служба.

По-рано излезе информация, че започва евакуация на хората от селцето, но от пожарната отрекоха да се налага спешно извеждане. Жителите на Равна гора са 20 души, но там живеели и много сезонни работници.

Огънят вилнее вече четвърти час между селата Студена, Михалич и Равна гора. Сигналът за него е подаден малко преди 14 ч. днес, съобщиха от администрацията на Хасковска област.

Положението е много тежко. Теренът е много крив и труден за достъп. Горят треви, но трудно се стига до тях. Разбрах, че евакуират хората от съседното село Равна гора. Духа вятър и никой не може да каже как могат да се обърнат нещата“, разказа кметът на с. Студена Жельо Станков. Той обясни, че засега пламъците са сравнително далече до повереното му село, но хората са на щрек. Събират се доброволци, за да се пресече пътя на огъня, докато това все още е възможно.

Кметът на Студена потвърди, че в района вече е пристигнал поискания по-рано от областния управител на Хасково Кадир Исов хеликоптер, който помага при гасенето.



М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини