От х:

Днес в x:

Обедно Хасково: Спящи, къпещи и свалящи се в жегата

На сянка и дрямка

Неделно Хасково е като след цунами, няма жива душа и кола по улиците. Любопитният обектив на Haskovo.net разклати тази представа. Оказа че, че дори и в неделя, Хасково кипи от живот при това във всичките му разновидности.

Група гости на града от съседна Турция прекарваха обедните часове в сладка дрямка по пейките в центъра. Хората бяха долкова здраво заспали, че дори ято чулуликащи/направо викащи/ деца не успя да ги разбуди. Свършекът на рамазановите пости може да бъде доста изтощителен.

Всички басейни на града бяха претъпкани. Особено този на Фантазия. Разхождащите се по Кенана в един момент не издържаха на адската жега, която официално бе 33 градуса ама се чувстваше като 43. И напълниха басейна на комплекса. Мамите бяха оплезили език на сянка и кафенце, дечурлигата се радваха на сините води. Тях жегата не ги плашеше.

Завидна активност прояви и третата най-многобройна популация в града. Десетки кучета активно се разхождаха и....сваляха в центъра. Макар и с оплезен език, четириногите хукваха след всяка срещната кучка. Лаещото запознанство с мъка бе обуздавано от стопаните, на които подобни мисли явно им бяха далечни. Те си търсеха сянката и разхладителното питие.

Г.Христов

Свръхактивност на Кенана

Синьо спасение в басейните

Ало големия, чакай да си поговорим
За съжаление, в различни посоки.....

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини