От х:

Днес в x:

“Откровения“ от Колорит в „Заря“

Жената в различните й образи: на страх, нежност, красота, сила...Жената, вдъхновителка за младата художничка от Школата по приложни изкуства “Колорит” Йоана Георгиева могат да видят почитателите на маслените платна в читалище „Заря“.

Първата самостоятелна изложба „Откровения“ на 16-годишната ученичка от ПМГ идва след 9-годишен труд в школата на Веселина Делчева.

Картините на Йоана са отварящи годишната изложба на една от най-титулуваните школи.

Всяка година един от възпитаниците на преподавателката Веселина Делчева получава като вътрешна поощрителна награда за развитието си и положения труд правото на самостоятелна изложба, както и да избере надслова на цялостното годишно изложение на школата и визията за рекламата на събитието.

Честта на Йоана се пада тази година и заради двете получени големи отличия на национално ниво-стипендия от фондация „Комунитас“ и от Министерството на образованието за даровити деца.

Първоначално Йоана рисува предимно акварел и пастели, но споделя, че откривайки магията на маслото, остава в неин плен.

Освен нейните картини, които са единствените от изложбата с ценоразпис, във фоайето на читалище „Заря“ са подредени и творби на останалите художници от школа “Колорит“. Те са с различни техники и показват различните етапи на обучение и експериментиране през учебната година. Сред тях осбено колоритни са филцовите пана, изработени с мокра техника, пластене с иглонабиване и апликации, и силиконовите картини.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...картините на Анита Камбурова
експериментаторските филцови пана

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини