От х:

Днес в x:

Търговците в Хасково честни за приходите си по баловете

Търговците от Хасково са били коректни пред НАП за приходите си по време на най-големия им годишен урожай-баловете.

Осем са големите търговски обекта в града, навестени от данъчните инспектори. Сред тях 5 са ресторантите, 2 салона за фризьорски услуги и фотоателие. Питейните заведения са селектирани след нарочно допитване до представители на гимназиите къде точно са направените им резервации за провеждане на тържествата, уточниха от НАП.

Като резултат след проверките рвносметката е: повишаване на оборотите от покупко-продажби.

Ресторантите и дискотеките са били абсолютно изрядни в издаването на фискални бонове и отчитане на закупените куверти. Единият фризьорски салон обаче е работел, без да е регистриран по закона за ДДС, въпреки че приходите в него са били превишили прага за задължителна регистрация. Това са установили инспекторите в хода на проверката.

Неиздаването на фискални бонове е едно от нарушенията, за които най-често постъпват сигнали в НАП. От приходната агенция напомнят, че жалби и сигнали заради данъчни или осигурителни нередности могат да се подават в писмен вид на място в офисите на администрацията или на информационния телефон 0700 18 700, който е на цената на един градски разговор за цялата страна. Това може да стане и в писмена форма, в свободен стил, която да бъде подадена в даденото звено на приходната агенция по местоживеене. Желателно е сигналите да не са анонимни и подателят им да посочи трите си имена и ЕГН, като конфиденциалността е гарантира.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини