От х:

Днес в x:

Компютърна школа „Вале“ с покани за Македония, Аржентина и Брюксел

Възпитаниците на школата със своята ръководителка Людмила Стайкова

Покани за участие в международни конкурси във Велес, Македония и в музея Уркола в Аржентина получи компютърна школа „Вале“ към хасковското читалище „Заря“. Младите възпитаници на школата са поканени да направят изложба със свои творби и в Европейския парламент в Брюксел. Последната покана е от евродепутатката Мария Габриел, която бе много впечатлена от изкуството на младите хасковлийчета.

Тази година школата отпразнува своя 15-и рожден ден, за пореден път проведе и международния конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“. В него участваха деца от България, Словения, Чехия, Аржентина, Румъния и Македония. Общият брой на участниците бе 410, а на творбите – над 1000.

На VIII Национален конкурс за дигитална графика и живопис "Моята България" възпитаниците на школата също завоюваха отличия - втора награда за Момчил Даскалов и две поощрителни - за Вяра Казакова и за Елена Маринова.

Компютърна школа „Вале“ при читалище „Заря“ е създадена през 1998 година от Валери Стайков. От 2000 година досега ръководител на школата е Людмила Стайкова.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини